De dood van Marga Langendoen

30 Jul

Reportage uit Aktueel, van Henk Strootman, juli 2006

Margalangendoennw225 Moeder, zakenvrouw en podiumbeest. Marga Langendoen-Van Diessen (46) uit het Brabantse Uden heeft veel kwaliteiten. Ze staat midden in het leven, heeft twee lieve kinderen, drijft met echtgenoot Hans een succesvolle onderneming, ziet er goed uit en weet als zangeres van de Udense amateur-bluesband Lee-Roy precxc3xades hoe ze het publiek moet bespelen. Ook voor zondag 9 juli staat weer zoxe2x80x99n spetterend optreden gepland, in zaal Beukenhof in Odiliapeel. Maar wie er die avond ook achter de microfoon plaatsneemt, geen Marga Langendoen. De Brabantse is op dat moment al negen dagen spoorloos…

LEES MEER

No Responses to “De dood van Marga Langendoen”

 1. pepe October 2, 2006 at 2:39 pm #

  Ik heb een jaar of 10 geleden enkele jaren intensief samengewerkt met Hans Langendoen, de vermoedelijke moordenaar van zijn echtgenote.
  Ik heb in die tijd Hans leren kennen als een aimabele figuur met een goed gevoel voor humor. Wat zijn werk betreft wilde hij zich nog weleens in details verliezen, zonder het einddoel vast te houden. Hij was altijd heel open over zijn prive-leven. Dat hij inmiddels een eigen bedrijf gestart was, wist ik niet; om eerlijk te zijn leek hij mij daarvoor nou juist niet het juiste type. Ik vond hem daarvoor niet doortastend genoeg.

 2. objectief October 24, 2006 at 12:59 am #

  Het is me niet duidelijk wat pepe nou eigenlijk wil zeggen.
  Ik zou willen zeggen:
  Hij was opgelegd (maar niet met goud).
  Als je er aan trekt komt vel na vel de ziel te voorschijn. Benieuwd wat de rechters van hem gaan vinden.

 3. Skipheis March 12, 2007 at 4:14 pm #

  Net als pepe heb ook ik in die periode zeer intensief met Hans in het buitenland gewerkt. Ik kan me aansluiten bij pepe, hij was een buitengewoon prettig persoon om mee samen te werken. Ik was er dan ook ontzet van, te horen wat er is gebeurd. Het is een hele rare gewaarwording om zoiets van iemand te horen waar je langdurig intensief mee in het buitenland hebt gewerkt. Dat hij voor zichzelf was begonnen wist ik ook niet. In zakenrelaties zou hij er voor kiezen een punt te zetten achter iets wat niet werkt en aan een andere baan beginnen. Dit voorval zou ik dan ook niet van hem verwachten.

  Wellicht heeft hij zijn (goede) baan opgegeven om haar te ondersteunen in het eigen bedrijf en is de dreigende bexc3xafndiging van de relatie hem te veel geworden. Hij zou dan privxc3xa9 en zakelijk weer opnieuw moeten beginnen.

 4. annoniem February 18, 2008 at 11:30 pm #

  ik ken haar ouders en hans is een dodo en moordenaar pfff wat heeft ie haar ouders en kinderen aan gedaan die lullo…. hoop dat ie een trauma er van over houd heb hier geen woorden meer voor bahhh

 5. Glenn van Engel January 16, 2009 at 3:13 pm #

  xc3x8cK ken hans van uit de bajes. Hij is een prima kerel maar onder de gegeven omstandigheden kan iedereen tot een bepaalde daad komen. De onderzoeken spreken elkaar tegen en het moet nog maar blijken of hij wel echt sschuldig is. Zijn hogerberoep loopt nog.

 6. pepe May 28, 2009 at 4:53 pm #

  Wat hij gedaan heeft is vreselijk, ook al snap ik het niet.Aan de andere kant vind ik 18 jaar wel heel erg lang. Als je ziet wat iemand krijgt voor het vermoorden van zijn kinderen, om nog maar niet te spreken over figuren als Holleeder, dan vind ik die die 18 jaar wel vreselijk lang. Ik begrijp niet dat Hans niet gewoon meewerkt, dan zou hij m.i. veel minder gekregen hebben

 7. Sonja June 20, 2009 at 5:03 pm #

  Ik ben een oud collega van Marga, en ook ik ken Hans maar heb daar nooit een positief gevoel bij gehad. Er waren vroeger ook al veel vervelende situaties voorgevallen. Toen Marga werd vermist was er voor mij geen twijfel mogelijk: Hans heeft haar iets aangedaan, Marga was een topvrouw in hart en nieren en zou nooit zomaar weg gaan. Zelfs recht in mijn gezicht heeft hij gelogen waar Marga was. Hij verdient dit!

 8. IkkuH August 1, 2009 at 10:28 am #

  Gewoon opsluiten voor hele lange tijd. Wanneer hij gewoon van meet af aan mee had gewerkt was hij nog geloofwaardig overgekomen… Nu is het gewoon een loser 1ste klas. Zielig doen om eventueel wat minder jaartjes vast te moeten zitten… Extra tijd zou hij moeten krijgen…!!! Voor de leugens voorafgaande aan het onderzoek

 9. Fredje August 1, 2009 at 4:19 pm #

  Wanneer je een lijk na twee maanden uit de grond haalt en je gaat daar even een rondje mee rijden in je auto, ben je volgens mij niet helemaal lekker.
  Dit soort mafketels horen niet vrij rond te lopen.Nu niet, ook niet over 18 jaar of wat daar van over blijft.

 10. Lief September 11, 2009 at 3:34 pm #

  Ik was vroeger een goede vriendin van haar dochter. Ik kwam er vaak over de vloer. Marga was echt een schat, iedereen kende haar en ze was altijd vrolijk. Hans heb ik niet echt gekend.
  Bizar vond ik het dat er schuin achter mijn huis gegraven werd op zoek naar Marga.

  Ik geloof dat het met de kinderen redelijk goed gaat op dit moment. Hans moet gewoon lekker blijven zitten waar ie zit….Ik wens de kinderen niets dan goeds toe. Hans heeft echt een steekje los, je gaat inderdaad toch niet rondrijden met een lichaam wat al 2 maanden dood is?

 11. Lambert September 18, 2009 at 9:59 am #

  Altijd maar oordelen en het verhaal van xc3xa9xc3xa9n kant horen. Veel bla bla maar niemand kent de echte feiten ik ook niet. Denk er eens over na wat je schrijft.

 12. Sonja September 21, 2009 at 6:48 pm #

  Even een reactie op Lambert: oordelen en het verhaal van een kant horen?? En de feiten die staan!!! Ik heb het van heel dichtbij meegemaakt en vele andere met mij. Denk jij maar eens na wat je schrijft. Als je weet wie Marga was toonde je wel wat meer respect!

 13. Erik November 16, 2009 at 9:15 am #

  Nu kan u wel zo reageren op Lambert maar ook u weet niet wat zich afgespeeld heeft in het huishouden van die twee. Wat er achter gesloten deuren werd gezegd en gedaan was u ook niet bij. Natuurlijk is moord nooit een oplossing en ja het is een vreemd verhaal maar toch een verhaal van twee kanten horen is beter. Daarmee keur in niet goed wat er is gebeurd maar mensen hebben wel heel vaak hun oordeel al klaar zonder dat ze de ware dingen kennen.

 14. ed November 16, 2009 at 4:22 pm #

  Ben Hans kort tegengekomen, joviale kerel, maar goed, omdat ik de feiten niet ken en er ook niet bijgeweest ben, weet ik niet wat waar en niet waar is.

 15. Sonja November 17, 2009 at 10:16 pm #

  Erik, wat er achtergesloten deuren speelde weet idd niemand. Maar ik heb meer dan genoeg gezien en gehoord waar ik zelf bij was, op ons werk toen was hij een niet geliefd persoon waar we net wat teveel mee hadden meegemaakt! En voor ons was het duidelijk waar hij toe in staat was omdat we er zelf bij waren!Die man was toen al in staat om te doden, voor mij geen twijvel mogelijk.

 16. pepe June 15, 2010 at 8:41 pm #

  Ik denk dat heel veel mannen of vrouwen, als de partner meldt dat ze willen scheiden weleens vreemde ideeen krijgen.
  Uitvoeren is weer wat anders.

 17. Glenn van Engel March 25, 2011 at 3:10 pm #

  goede dag ik ben Glenn van Engel,
  ik weet niet wie m`n naam gebruikt heeft op 1/16/2009 maar ik kom hieer vandaag voor het eerst op. ik kwam hier op omdat ik eens wou zien wat er op stond onder mijn naam en zag dat m`n naam genoemd is in de zaak van Marga Langedoen. ik ken de Heer Langedoen wel maar ik kan hem nu niet dan niet en nooit niet verdedigen van wat hij heeft gedaan. ik heb z`n dossier nooit in gezien maar de dingen die hij toen der tijd verteld heeft kon en zoals ik al zei kan ik en wil ik hem niet verdedigen in een kollem of waar dan ook. ik ver oordeel hem niet daar zijn de rechters voor maar ik kan niet achter hem staan in de stand punten van de heer Langedoen. m.v.g. G van Engel

 18. Gert August 7, 2011 at 5:02 pm #

  Morgenavond, 8 augustus 2011, op Ned. 1 om 21.20 uur in het programma “Het drama van…” aandacht voor deze zaak, waarschijnlijk vanuit het gezichtspunt van de nabestaanden. Zie:

  http://www.katholieknederland.nl/drama-van/uitzendingen/detail_objectID731243.html

  Volgende week maandag gaat het over de Posbankmoord.

 19. Ada August 8, 2011 at 12:33 am #

  Dankjewel Gert, voor de info, ik ga kijken.

 20. Nelly August 8, 2011 at 10:11 pm #

  Ik heb net de uitzending gezien en was zeer onder de indruk.
  Veel respect heb ik voor de ouders van Marga,die op zo’n verschrikkelijke manier hun dochter moesten verliezen en dat op zo’n bewonderenswaardige manier hebben kunnen vertellen. Ik wens ze heel veel sterkte, Nelly

 21. anoniem August 9, 2011 at 1:11 am #

  Respect voor de ouders, broer en vrienden die terug wilden gaan naar de gruwelijke zomer van 5 jaar geleden. Mooi, integer gemaakt programma.
  Wat me opvalt bij het lezen van reacties op deze site, is dat verschillende mannen die met hem hebben gewerkt een hele andere ervaring met Hans hebben dan vrouwen. Een narcistische persoonlijkheid heeft binnenshuis vaak een heel ander gedrag dan buiten de deur. Helaas trappen nog steeds veel mensen daar in. Wens alle nabestaanden sterkte.

 22. Arthur August 9, 2011 at 3:24 pm #

  Even een reactie van hierboven: “Hans is Narcistisch” waren ook letterlijk de woorden dat Marga had gebruikt 2 dagen voor haar dood. Ik heb de uitzending ook net op internet bekeken. Wat mij opvalt is, hoe sterk de familie van Diessen is en met name de moeder van Marga. Ik hoop dat snel een tijd komt dat zij het as van Marga uitgestrooid kan worden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: