27 Jul

DAGBOEK VAN DONDERDAG 27 JULI

Weten we het nog, die geheimzinnige en "toevallige" vondst van Rotterdamse brandweerduikers op dinsdag 30 mei? In het grauwe water van de Rijnhaven werd een donkerblauwe BMW 525TD gevonden, met in de kofferbak een lijk. Voor omstanders, die als de kippen op deze "oefening" (waarschijnlijk was de actie op touw gezet om een tip aan de CIE  te camoufleren) waren afgekomen, was het geen prettige aanblik. Of juist wel, het is maar waar je op kickt natuurlijk.

De auto bleek op naam te staan van ene Hanneke H. (1968) uit Rotterdam. Via deze vrouw kon het slachtoffer snel worden gexc3xafndentificeerd; het ging namelijk om haar vriend en aanstaande echtgenoot, de 39-jarige Albanees Gjin Ndreca (spreek dat maar eens uit), bijgenaamd Gino. Door de gewelddadige dood van Gino kwam een abrupt einde aan de huwelijksplannen. Ik heb nog pogingen ondernomen deze vrouw te spreken te krijgen, maar ze was onvindbaar en had haar gsm continu op de voicemail staan. In Gino het wijkje in Rotterdam-Zuid waar Gino en Hanneke nog wel eens een drankje gingen halen, had men de bui al een tijdje ziejn hangen. Hoe kwam Hanneke aan die blauwgeslagen ogen? Waarom maakte ze niet de blije indruk die je van een aanstaande bruid kunt verwachten?

Op vrijdag 12 mei hadden Gino en Hanneke hun laatste uitje. Er werd gewinkeld in Brussel en wat gedronken in de Antwerpse bistro Carnot. De 18-jarige zoon van Hanneke vergezelde het koppel. Aan het eind van de middag ging het gezelschap terug naar Rotterdam, waar ze rond 19.00 uur nog werden gezien in cafxc3xa9 Het Hart van Rotterdam, waarvan ze de eigenaren waren. Wat er daarna was gebeurd bleef lange tijd vaag.

Je hoeft niet over een bovenontwikkelde speurzin te beschikken om te snappen dat de recherche al snel zo haar twijfels had. De relatie tussen Gino en zijn aanstaande was er xc3xa9xc3xa9n vol geweld en andere ellende, wat op zich natuurlijk al een motief kan vormen. Verder waren Hanneke en haar zoon de laatsten die de Albanees in leven hadden gezien. Een paar dagen geleden arresteerde de politie drie personen. Raad eens wie zich daaronder bevonden; inderdaad, Hanneke H. en haar zoon.

Aangemaakt door Henk Strootman

No Responses to “”

 1. Pien July 28, 2006 at 12:00 am #

  Wanneer komt HJ weer definitief terug? Zijn logs vind ik beduidend meer kwaliteit bieden dan de badinerende bijdragen van Henk.

 2. Josje July 28, 2006 at 12:15 am #

  Niet mee eens, Pien. Trouwens bijzonder onaardig om zo’n opmerking te plaatsen zonder enige motivatie.

  Maar heet dat mens nou Hanneke of Marianne, Henk?

 3. Patrick July 28, 2006 at 12:39 am #

  Ik vind het ook een prima verhaal en goed leesbaar.
  Alleen kwam ik ook met die 2 namen in de war.
  Hanneke en Marianne gr Patrick

 4. Meelezer July 28, 2006 at 8:08 am #

  Stuitende opmerking van Pien aan het adres van iemand, die z’n best doet dit weblog draaiende te houden tijdens de vakantie van HJ.
  En eh, inderdaad is het Hanneke of Marianne?

 5. Alianza July 28, 2006 at 8:09 am #

  Heet ze nu Marianne of Hanneke?

 6. Henk Strootman July 28, 2006 at 8:36 am #

  Het was Hanneke, de fout is hersteld. Excuses! (zal wel aan het tijdstip hebben gelegen) Voor Pien: ik heb al eerder opgemerkt; het was xc3xb3f twee weken lang helemaal geen nieuwe berichten, of twee weken lang mijn stukkies. Je zal het ermee moeten doen.

 7. Ton Biesemaat July 28, 2006 at 8:41 am #

  Henk,

  Complimenten hoor! Je doet het gewoon goed. Als die Pien guts heeft dan plaatst hij/zij zo’n negatieve reactie op je persoon onder volledige persoonsgegevens. Op internet zitten de echte helden maar niet heus.

 8. Mary-Ann July 28, 2006 at 9:10 am #

  Ik sluit mij aan bij mijn voorganger.
  Het leest prima weg en het is duidelijk.
  Ik lees jouw stukjes net zo graag als die van HJ. Waardering Henk !

 9. Ruud July 28, 2006 at 10:05 am #

  Henk,
  Om met de hitte van gisteren op dat late tijdstip nog zoveel aandacht te besteden aan deze man in de kofferbak en de vermoedelijke daders, dan heb je nog wel energie. Hier zaten we toen nog buiten in het loopbereik van de koelkast en de opblaaszwempool om het nog enigszins leefbaar te houden.
  Ik denk aan het gezeur van Pien te lezen, dat zij door de hitte bevangen was.

 10. Rob July 28, 2006 at 10:09 am #

  Henk je doet het prima hoor! En ik vind het fijn dat je de honeurs waar neemt.

 11. Eric de B July 28, 2006 at 1:46 pm #

  Pien, ik krijg pien in mijn kop van jou…..

 12. Ada July 28, 2006 at 3:39 pm #

  @ Pien… Jij trekt volle zalen !!

  @ Meneer Strootman, vooral doorgaan, niks mis mee… šŸ˜‰

 13. Horzel July 29, 2006 at 10:37 am #

  Het klinkt misschien gek, maar die stukjes op dit weblog zijn bijna nog leuker dan die in Aktueel. Misschien moet daar ook een persoonlijke noot in?

 14. Anonymous August 9, 2006 at 4:56 pm #

  Jammer dat dit gewoon geschreven wordt door een persoon die blijkbaar totaal niet weet waar hij het over heeft en ik kan het zeggen want ik maak deze geschiedenis van zeer dichtbij mee. Om de naam te noemen vind ik gewoon misselijk en zeer onnodig. Wat een sensatie zoekerij! word er nog wel eens aan de familie (waar ik er 1 van ben) gedacht die heel wat problemen hebben ondervonden, door dit soort publiciteit die kant nog wal raakt en waar geen mens wijzer van word!!

 15. N October 29, 2009 at 10:45 am #

  DUHET TE DINI DICKA SIKUR JA KENI BERE GINOS KAM PER TJAU BER DO TJU DJEG TE GJALL JU BETEHOM PER ZOTIN E MADH KAM PER TJU DJEGUR TE GJALL VELLEZRIT E GINOS

  Beste inzender,

  is dit spam of is het een boodschap voor iemand? Wie vertaalt dit even?

  Hendrik Jan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: