Dagboek van donderdag 27 juli

27 Jul

Maartengeurts2_1

Even een bijdrage van enige afstand: ik zag in het internetcafxc3xa9 dat Henk bij het betonlijk in Lage Zwaluwe (dagboek van maandag 24 juli) denkt aan Maarten Geurts. Toevallig (nou ja) heb ik daar in 1995 een reportage over gemaakt, onder de kop: "Maarten was gevaarlijk bezig". Had ik bij me, dus die zet ik even online. Klik hier

Verder maakte iemand me attent op de vermissing van Grietje Nijboer. Gezien de naam kon het wel eens iemand zijn uit het gebied waar ook mijn ‘roots’ liggen: ergens in het gebied rond Rouveen/Staphorst/Meppel, de Drents-Groningse grens. Compleet heet ze Naomi Grietje Nijboer, maar dat Naomi lijkt me geen naam die al eeuwen in haar familie voorkomt. Ze is zaterdag 22 juli voor het laatst gezien op het station in Groningen.Grietjenijboer1_1  Ze verbleef tijdelijk in een instelling in Groningen. Om 11.30 uur hebben haar ouders haar voor het laatst telefonisch gesproken.  Ze vertelde toen dat ze net op station was en naar huis kwam en of haar vader haar kon halen van Buitenpost, maar daar is ze niet aangekomen. Vermoed wordt dat ze met een jongen genaamd Gerrelt Jan Jakob, die tot 17 juli 2006 in de jeugdgevangenis het Poortje in Groningen verbleef, is mee gegaan en vertrokken is naar het buitenland. Naomi is 16 jaar en heeft een piercing in haar neus, navel, oren en bovenlip. In combinatie met bijgaande foto kan dat niet missen!

No Responses to “Dagboek van donderdag 27 juli”

 1. Diana July 27, 2006 at 9:41 pm #

  Inmiddels is ze weer terecht;

  De 16-jarige Naomi Nijboer, die deze week verdween uit de jeugdinrichting Het Poortje in Groningen, is weer terecht. Het meisje verbleef op de camping van haar vriend en zijn ouders in Italixc3xab. De Italiaanse politie heeft haar opgespoord en haar identiteitsbewijs afgenomen. Haar ouders zijn naar Italixc3xab afgereisd om haar op te halen. Ze wordt terug gebracht naar de jeugdinrichting. De inrichting gaat onderzoeken hoe het meisje weg heeft kunnen lopen.

  De 13-jarige Natascha van Dijk, die eveneens was weggelopen, heeft kort met haar moeder gebeld. Haar moeder is blij dat ze haar eindelijk gehoord heeft. “Maar dat is nog lang niet genoeg. Ik wil haar boven water, haar zien en zeker weten dat haar niets is overkomen”. De politie heeft de media ingeschakeld, omdat ze mogelijk in de handen van loverboys terecht gekomen is. “Nu die dreiging rexc3xabel is, hebben we het ingrijpende middel van de oproep op televisie na de drie NOS-journaals en bij SBS ingezet”, aldus voorlichter Mieke Kort. Er zijn tientallen tips binnengekomen, maar het is nog niet bekend waar ze is.

  Ik vindt die laatste zin van deze bijdrage van Henk wxc3xa9xc3xa9r een suggestieve opmerking.
  Niet prettig om te lezen.
  Ik wacht wel weer tot Hendrik Jan terug is.

 2. Helikopter July 27, 2006 at 10:00 pm #

  Juist wel prettig om te lezen, absoluut een proto-type en daardoor juist een humorvolle toevoeging en lullig voor haar en de familie als ze in de handen van die ratten (loverboys)is gekomen, maar dat koppie is waar die smerige gasten voor gaan

 3. Henk Strootman July 27, 2006 at 11:00 pm #

  En wxc3xa9xc3xa9r is maar weer eens bewezen hoe moelijk het blijkbaar is om goed te lezen. Het ging hier namelijk niet om een bijdrage van ondergetekende, maar van HJK zelf. Zucht…

 4. Louis July 28, 2006 at 12:45 am #

  Niet zo zuur reageren, Diana. Het ging er toch om dat het meisje gevonden werd, zodat haar ouders niet meer ongerust hoefden te zijn.

 5. Mary-Ann July 28, 2006 at 9:04 am #

  Diana, als je goed had gelezen, dan had je geweten dat het Hendrik Jan dit even vanaf zijn vakantie bestemming had gepost.

 6. gerrelt August 5, 2006 at 5:56 pm #

  hey iedereen die raar over deze zit te denken die kunnen beter hun mening voor hun houden want niemand kent deze meisje haar verleeden ik hou van haar en dat zou altijt zo blijfen en voor de duidelijk heid ze is weer veilig trug en het gaat goed met haar xxx gerrelt de vries

 7. zusje June 3, 2009 at 3:24 pm #

  ik heb haar gezien ze is bij ons thuis het is mijn zus

 8. Gerrit June 4, 2009 at 5:33 am #

  Dat Naomi em peerde uit het Poortje te Groningen, is niet zo verwonderlijk. Dat is xc3xa9xc3xa9n van de plekken waar onze jongens en meisjes worden onderdrukt en afgeknepen. Mishandelingen en separeren zijn daar aan de orde van de dag en dat is al minstens vanaf 1945 een feit, maar waarschijnlijk gaat het nog veel verder terug in de geschiedenis. En tegen iedereen die denkt dat het wel mee zal vallen daar in het Poortje zeg ik: Het valt wel. maar niet mee. Arme Naomi, teruggebracht naar de inrichting, het arme kind!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: