26 Jul

DAGBOEK VAN WOENSDAG 26 JULI

In Utrecht is de politie al een tijdje op zoek naar de moordenaar van de 65-jarige Wouter Dol. De man was ooit werkzaam in het restaurant van de stadschouwburg en stond bekend als vriendelijk en sociaal. Vermoedelijk op maandag 19 juni kreeg hij, na eerst een hapje te hebben gegeten bij de chinees om de hoek, in zijn flatwoning aan de Beneluxlaan iemand op visite. Twee dagen later werd hij dood gevonden. De  recherche had mazzel; de bewakingscamera in de hal bleek opnamen te hebben gemaakt van Dol’s laatste bezoeker. (zie foto) Een nette man met bril, zo toont het plaatje, die gekleed is in een shirt van autoverhuurbedrijf Hertz.

Bingo, zou je zeggen, maar aangezien Hertz wereldwijd zo’n 8100 vestigingen heeft schVerdachte_1iet je er nog niet veel mee op. Dat Dol er homoseksuele contacten op nahield was iets dat een voorlichtster van de politie Utrecht als "niet ter zake doende" wilde bevestigen noch ontkennen. Soms doet deze bijzonderheid er inderdaad niet toe. Maar aangezien het slachtoffer mogelijk bezoek heeft gehad van een (roof)moordenaar die zijn slachtoffers zoekt in de kwetsbare groep van homoseksuele mannen, doet de geaardheid van het slachtoffer er wxc3xa9l toe. Het zou immers zomaar kunnen dat de dader actief is op gaysites of op homo-ontmoetingsplaatsen en dat hij vroeg of laat toch wordt herkend.

Vooralsnog wil het onderzoek echter nog niet erg vlotten. Volgens politiewoordvoerder Bernard Jens, die bij nader inzien erkent dat het in een zaak als deze van nut is om openheid van zaken te geven, slaan zeer weinig mensen aan op het uiterlijk van de verdachte. "Want dat shirt zegt namelijk ook niets. Althans, het wil niet zeggen dat hij bij Hertz werkt. Je wilt niet weten hoeveel van die shirts in omloop zijn. We wachten dus nog steeds op dxc3xa9 tip."

Aangemaakt door Henk Strootman

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: