Dagboek van vrijdag 30 juni

29 Jun

Melissaulrich3_1Afreizen naar Brazilixc3xab voor Johan S. is voor een tijdschriftjournalist niet echt aan de orde: de kranten zijn ons altijd voor. Al is er – zo blijkt meestal – in de praktijk altijd nog wel iets meer van te maken dan wat de kranten doen. Dat zijn geen leuke tripjes. Het betekent dat je maar een paar dagen de tijd hebt, want het moet wel voor het nummer van de volgende week. Ik ben benieuwd wie er van De Telegraaf zit: morgen komen ze met een ‘exclusief’ interview. Het zal niet een van de vaste misdaadverslaggevers zijn: boven de stukken die nu vanuit Brazilixc3xab in de krant staan, staat: ‘Van onze verslaggevers’.

De verdachte van het in brand steken van de Arnhemse aspirant-kapster Melissa Ulrichs is opgepakt: het gaat om een 22-jarige man uit Arnhem. Er is ook huiszoeking gedaan in Zoetermeer. In eerdere verhalen was gemeld dat het motief mogelijk gezocht moest worden in een vorige relatie van haar nieuwe vriend. Voorlopig blijft het nog een mysterie: van justitie valt geen nieuws te verwachten, tot de eerste zittingsdatum.   

Soms is het net echt werk, dat verslaggeversgedoe. Zoals gisteren. Loop je zo driekwart dag xe2x80″ met mooi weer xe2x80″ op drie industrieterreinen in het zuiden des lands te zoeken naar een speld in een hooiberg. Bij elke nieuwe xe2x80x98nee, nooit van gehoordxe2x80x99 denk je: ik stop ermee, wat doe ik hier eigenlijk, ik wil naar het strand. En als je dan net op het punt staat er inderdaad mee te kappen, ga je toch nog xc3xa9xc3xa9n laatste keer bij iemand langs die waarschijnlijk van niks weet, waar je ook al een keer bent geweest maar toen was de baas net even weg, en dan is het: xe2x80x98Ja, die ken ik wel.xe2x80x99 Daarna is het alleen nog een kwestie van in een nieuwe woonwijk met 170 nieuwe adressen de goeie zien te vinden door willekeurig wat rond te vragen. Nu ja, zonder geluk vaart niemand wel en zo hxc3xa9xc3xa9l voorspoedig liep dit nu ook nog niet af… En ondertussen wankelde het kabinet. Wedden dat dit niet was gebeurd als Nederland nog in de race was voor het WK? Dus eigenlijk is het ook de schuld van Cruijff en Van Basten dat Balkenende is gesneuveld. Jammer dat Vrij Nederland niet meer dat rubriekje xe2x80x98De zetterxe2x80x99 heeft. Anders was het deze week xe2x80x98Balkeneindexe2x80x99 geweest.

Maite2375Collega Henk Strootman lijkt terug van vakantie: hij reageert op het stukje over Johan Stellingwerf en wijst op Maite Giskes (foto rechts) die vermoedelijk ook drugs in een drankje kreeg. In de kranten werd ze destijds overigens Maite Middelkoop genoemd. Ze was een dochter van Dxe2x80x9966-Kamerlid Francine Giskes. Ze is op zaterdag 15 november 2003 onder uiterst mysterieuze omstandigheden om het leven gekomen. Ze werd dood gevonden in haar ouderlijke woning aan de Heemsteedse Dreef in Heemstede, maar de politie heeft de zaak enkele weken stilgehouden omdat de doodsoorzaak onduidelijk was. Bij de lijkschouwing zijn sporen gevonden van een partydrug. In combinatie met alcohol kan dat de doodsoorzaak zijn geweest. Maite was de avond voor haar dood nog samen met haar moeder en zussen naar de bioscoop geweest. Nadat ze thuis waren gekomen, was Maite nog even de stad ingegaan om samen met een vriendin te gaan stappen. Vermoed wordt dat een nog onbekende man, wellicht zonder dat zij het in de gaten had, drugs in een drankje heeft gedaan, waaraan ze in de loop van de nacht in haar slaap is overleden.

No Responses to “Dagboek van vrijdag 30 juni”

  1. Henk Strootman July 1, 2006 at 11:42 pm #

    Nee,HJ, nog niet terug van vakantie. Gewoon even internetcafxc3xa9 binnengelopen. Komende week weer present!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: