Dagboek van donderdag 29 juni

29 Jun

Dehond1180_2Ik ben het voor de verandering een keer helemaal eens met Maurice de Hond. Hij vindt ook dat Arjan Robben en Mark van Bommel irritante aanstellers zijn. Van het Nederlands elftal zijn zij inderdaad de ergsten, maar dit onsportieve wangedrag is de laatste jaren zo opgerukt in het voetbal dat het niet meer uit te roeien is. Zelf voetbal ik bijna mijn hele leven al elke week, zeer amateuristisch, maar ik geloof dat ik in al die jaren nog nooit op de grond ben blijven liggen. Als je een schop krijgt, strompel je een poosje verder, je hinkt wat, of je gaat naar huis, maar voetballers horen niet op de grond te liggen. Tegenwoordig liggen de pupillen al op de grasmat als ze een duwtje hebben gekregen. De Nederlandse sportjournalistiek (al heeft dat in 90 procent niets met journalistiek te maken) doet er ijverig aan mee en prijst de schwalbende en temporiserende voetballers. Dit jaar heeft Nederland eindelijk het verdiende loon op lafheid en onsportiviteit gekregen en het zou een zegen zijn als Cruijff en Van Basten zich nooit meer met het Nederlandse voetbal zouden bemoeien. De echte fout ligt natuurlijk bij de KNVB die zich door dit duo laat ringeloren.

Met een andere uitlating van De Hond heb ik wat meer moeite: hij wil dat het onderzoeksrapport van de Deventer moordzaak openbaar wordt gemaakt. Dat klinkt plausibel, maar ik kan me wel vinden in het argument van justitie dat dit niet gebeurt in verband met privacy van betrokkenen. Het zal dan vooral gaan om xe2x80x98klusjesmanxe2x80x99 Michael de J. wiens naam toch al op ontoelaatbare wijze door De Hond en consorten in diskrediet is gebracht. De Hond blijft doorgaan met beschuldigen. Als hij het rapport krijgt, staat het binnen een dag op zijn site en kan iedereen meegenieten van het privxc3xa9leven van een ten onrechte beschuldigde De J.

Twee Vandaag deed gisteren ook nog een duit in het zakje door een getuige uit Australixc3xab aan het woord te laten. Dat het xe2x80x98interviewxe2x80x99 via een internetverbinding verliep gaf al aan dat het allemaal nergens op sloeg, kennelijk was het de kosten voor het huren van een studio niet waard. En dat klopte. De man had niet veel meer te melden dan dat hij Michael de J. wel eens met een mes in zijn laars had zien lopen en dat de politie het niet nodig vond hem daarover extra te verhoren. Dat je zo iemand aan het woord laat, vooruit. Maar om daar dan de hele dag reclame voor te lopen maken, met xe2x80x98een getuige uit Australixc3xabxe2x80x99, dan zet je jezelf toch wel aardig te kijk. Ik ben benieuwd wat ze hadden gedaan als de man op Schiermonnikoog had gewoond. Ik vermoed dat het nog niet eens een telefonisch interview was geworden.

Louwes2180_2

Er kwam ook nog een reactie binnen van Joke Haverhoek, over weduwe Jacqueline Wittenberg. "Ik zie haar nog steeds lopen, een paar keer in de week kwam ze bij mijn bloemenwinkel in Deventer, voor het kerkhof." Het was "een statige vrouw die bij mij overkwam als iemand die met de lagere bevolking niks te maken wou hebben en naar mijn idee veel kak over zich had. Ze riep bij mij afstandelijkheid op, maar toch kon ik het waarderen dat ze zowat iedere dag naar het kerkhof ging met een borsteltje en bloemen."

Uit wat ik er van anderen over heb gehoord, klopt dat beeld aardig. Familieleden van haar konden zich ook niet voorstellen dat een boekhouder als Ernest Louwes, niet direct het toonbeeld van een spontane omhelzer, troostend een arm om de schouders van de vrouw had geslagen en dat zodoende zijn dna-sporen op haar kleding terecht zijn gekomen.

Luikzoeken1spoor_1De Telegraaf meldde dat men een tip had gekregen over de vindplaats van de Luikse halfzusjes Nathalie en Stacy: een anonieme brief met een tekening, waarop een kruisje was gezet bij de spoorlijn. Achteraf blijkt het ongeveer twee kilometer uit de buurt van de echte vindplaats te zijn. Volgens de politie zou dit om daderinformatie kunnen gaan. Dat kxc3¡n. Maar het is wel uitermate onwaarschijnlijk. Ik denk eerder aan een helderziende: die ziet altijd spoorlijnen en water. Ik durf er (een beetje) vergif op in te nemen dat Abdallah Ait-Oud geen enkele vriend of kennis heeft die meer dan drie woorden Nederlands spreekt. Die zou hij dan al in vertrouwen hebben moeten nemen en verklapt hebben waar hij de lijken heeft neergelegd. En die heeft dan een brief gestuurd naar een Nederlandse krant die je in Luik vrijwel nergens kunt krijgen.

De xe2x80x98tipxe2x80x99 was ook zo ver uit de richting dat hij van geen enkele waarde voor het onderzoek was. De verslaggever van Twee Vandaag had nogal kritiek op het politieonderzoek, dat het zolang had geduurd voor de meisjes gevonden zijn. Dat is volkomen misplaatst, die man weet echt helemaal niets van dit soort zoekacties, maar het leek mij een beginnend verslaggever, het zij hem vergeven. Wie de omgeving daar een beetje kent, begrijpt hoe ongelooflijk moeilijk het is om zonder enige aanwijzing zoxe2x80x99n gebied uit te kammen.

Advertisement

No Responses to “Dagboek van donderdag 29 juni”

 1. Snorretje June 29, 2006 at 12:36 pm #

  Interessante conclusie HJK. Kijken of de Belgische politie dat straks ook concludeert. Het zou natuurlijk kunnen dat er twee daders bij betrokken zijn. Ik ga er vanuit dat Ait Oud indeed de man is die de moorden heeft gepleegd. Als dat zo is mag hij wat mij betreft stokOud in de bajes worden.

 2. Cruella De Ville June 29, 2006 at 12:38 pm #

  Het is heel moeilijk voor te stellen dat er grappenmakers zijn die dat soort briefjes sturen, dan ben je bijna net zo ziek als de daders zelf. Overigens heeft men in Prinsenbeek alweer 2x geprobeerd jongens te ontvoeren, je wordt er toch niet goed van….

 3. http://weblogs.bnn.nl/gieling June 29, 2006 at 1:28 pm #

  de voetballers groeien inderdaad op in de geest van michels’uitspraak dat voetbal oorlog is. het clubje laffe trainers, waarvan de xc3xa9xc3xa9n nog beter is dan de ander in het imiteren van hun defensief ingestelde collega’s, kijken slechts naar het resultaat en houden (zoals afg. week de italiaanse trainer lippi) bij hoog en laag vol dat de overduidelijke schwalbes WEL penalty’s zijn. daar komt bij, dat de meeste aanvallers door de laffe speltactiek zo ver van het doel van de tegenstander spelen, dat ze, door het afleggen van zoveel extra meters, soms inderdaad van vermoeidheid ter aarde storten. als ik overigens mag raden: ik zie in hj xc3xb3f een kilometers verslindende waterdrager op het middenvelder xc3xb3f een heel fel, terrixc3xabrachtig backje…

 4. Ada June 29, 2006 at 2:27 pm #

  Jan Martijn Louissen is wel degelijk in een studio geweest voor een video-conference, dus e.e.a. in niet per webcam gegaan.

 5. Ada June 29, 2006 at 2:31 pm #

  Daarbij komt nog dat hij veel meer te melden had en heeft gedaan, maar dat door invoeging van het laatste nieuws over de twee Belgische meisjes het overgrote deel op de ‘kniptafel’ is verdwenen… Wil je weten wat hij verder heeft gezegd?? zie http://www.geenonschuldigenvast.nl voor een 14 minuten durend interview…

 6. http://weblogs.bnn.nl/gieling June 29, 2006 at 6:49 pm #

  immiteren… zucht!

 7. snorretje June 29, 2006 at 10:46 pm #

  wat nou immiteren? Goedkoop promo maken door alleen een url in te vullen. Als dat een manier is om een bijdrage te leveren kun je beter je toetsenbord opvreten.

 8. Ada June 29, 2006 at 11:13 pm #

  Toetsenbord smaakte niet… en goedkope promo? Mwah, je hoeft niet te kijken…

 9. snorretje June 30, 2006 at 9:54 am #

  @Ada. Het gaat niet om jou posting maar om ‘narcisje’ Gieling.

 10. http://weblogs.bnn.nl/gieling June 30, 2006 at 10:54 am #

  ik zal maar niet bij jou in de taxi stappen, meneer de snorder 🙂

 11. Ada June 30, 2006 at 5:29 pm #

  Blij dat te horen, Snorretje… 😉

 12. snorretje June 30, 2006 at 5:50 pm #

  @narcisje. Voor jou goedkoop tarief, enkeltje road 2 hell. Is grapje natuurlijk want anders blijf je met je url aan de gang.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: