Zo doortrapt zijn kinderlokkers

25 Jun

Ingenbulksestraat2675_1Kun je even helpen? Ik zit vast met de auto…

Wil je een nest met jonge poesjes zien?

Ik zal je wel even naar huis brengen…

Hoe Wolfgang Priklopil acht jaar geleden Natascha Kampusch in Wenen heeft ontvoerd, is nog niet precies duidelijk, maar het is stille angst en de nachtmerrie van elke vader en moeder: dat je kind op een dag niet meer thuiskomt. Wat kun je er tegen doen? Vaak is het slachtoffer een kind dat op de verkeerde tijd op de verkeerde plek is. Bij de ontvoering van de Luikse meisjes Nathalie en Stacy vertelde een deskundige dat kinderen uit lagere sociale milieus vaker het slachtoffer worden van kinderlokkers dan anderen. Een harde uitspraak, die ik in Nederland niet bevestigd zie door feiten. De gedachte is dat kinderen die thuis weinig aandacht krijgen eerder geneigd zijn met een onbekende mee te gaan en minder alert zijn op gevaar. Maar de praktijk leert dat kinderverkrachters en -moordenaars veel sluwer en doortrapter zijn dan xe2x80x98gewone mensenxe2x80x99 zich kunnen voorstellen, de tijden van xe2x80x98geen snoepjes aannemen van vreemde mannenxe2x80x99 zijn allang voorbij.

LEES MEER

No Responses to “Zo doortrapt zijn kinderlokkers”

 1. juen September 8, 2006 at 7:25 pm #

  vertelde een deskundige dat kinderen uit lagere sociale milieus vaker het slachtoffer worden van kinderlokkers dan anderen. FOUT FOUT FOUT

  Je snapt het verkeerd,
  wat dus die deskundige aanneemt is dat kinderen uit een lager social milieu vaker het slachtoffer worden of eerder het slachtoffer zijn, waarom neem ik dit aan:
  Nou de meisjes speelden om 02.35 snachts op straat, nu weet ik niet in welke straat jij woont maar snachts spelen er geen kinderen op straat of je moet uit een ander milieu komen ”een milieu waar je kinderen niet thuis laat als je gaat zuipen in de bar, nee je neemt ze mee en verliest ze uit het oog, uit het oog verliezen betekend dat de kinderen voor jou geen prioriteit zijn of dat het je niet kan schelen.

 2. melanique September 11, 2006 at 4:26 pm #

  ik vindt dat die kinderlokkers weg moeten ze moeten met de vingers van kinderen en mensen afblijven en ze mogen niew kinderen en moeders en vaders bedreigen ik vindt dat heel erg en nog iets ze moeten ook niew kinderen iets aan doen vindt ik ook heel erg dus kappen hier mee

 3. Eric de B September 12, 2006 at 11:32 am #

  Ik geloof dat wel, van die zwakkere milieus. Als je in sommige buurten ziet hoe laat en hoe vaak zeer jonge kinderen op nog alleen op straat lopen, dat zie je niet zo gauw in buurten waar de zich wat “sterkere” milieus bevinden. Alhoewel dat sterkere is ook maar gestoeld op de inhoud van de portemonnaie van pa. En in wat armere, ruigere buurten komen toch vaak wat sterkere kinderen vandaan, die eerder hun mannetje staan. Ik kan me de tijd nog herineren dat ikzelf op een elite-school werd gezet door mijn ouders, na verhuizing uit een volksbuurt. Ik dacht dat ik tussen een stelletje watjes terechtgekomen was….

 4. ikram April 22, 2007 at 11:17 am #

  ik en 2 vriendinnen zijn geachtervolgt
  door een man met een auto hij is al 6 keer langs ons gereden en keek telkens naar ons hij is een keer gestopt en wou bijna parkeren zijn nummer bord is 22-sb-hk
  hij reed in een zilvere auto.

 5. sandra September 21, 2007 at 5:35 pm #

  vandaag 21-09-2007 was mijn dochtertje voor de poort aan het spelen met haar autotje ik was boven bezig even maar mijn zusje hoorde haar huilen en is gaan kijken ze zag dat een vreemde man haar bij de arm had en haar mee nam ze is erachter aan gelopen en heeft mijn dochtertje losgerukt en is naar huis gerend die man is ook weggerend politie gelijk gebeld die zijn gelijk gekomen de man had een lange zwarte jas aan en een muts op ze hebben hem niet kunnen vinden helaas ik heb de politie eerlijk gezecht dat als ik hem zie bij mijn dochters dat ie een mes tussen ze ribben krijgt daar heb ik dat echt scheit aan moet ie maar met zn poten van die kinderen afblijven!

 6. ik February 17, 2008 at 5:50 pm #

  in almere is er een kinderlokker ben doodsbaang help ik vind t enge mannen ze moeten weg

 7. Namens alle moeders April 19, 2008 at 2:05 pm #

  Voor alle kinderlokkers, kinderverkrachters en meer van dat soort doodzieke gasten is er slechts 1 oplossing: de doodstraf!

 8. zeynep May 22, 2008 at 6:44 pm #

  Bij ons is er ook al een kinderlokker actief hij heeft zondag 18 mei een meisje proberen te ontvoeren maar een voorbijganger heeft haar net nog kunnen redden uit de handen van die gek.

 9. zeg ik niet March 6, 2009 at 2:00 pm #

  die kinderlokkers zijn dom ze weten niet wat ze doen hallow kinderen moeten leven duhh als ik een kinderlokker zie verstop ik of ren ik weg …… Ik had dit op de nieuws gehoord een man h ad in een huis ingebroken en heft 4 jarige kind ontvoerd en haar hoofd gesneden haar hele lichaam was gesneden de politie is nog steeds aan het zoeken wie het was

 10. Cindy April 1, 2009 at 7:59 pm #

  er kwam ene keer een witte auto steeds achter me aan gelukkig was me vriendin en haar moeder bij ik ging naar hun toe opeens ging ik kijken en die witte auto was weg

 11. zeg ik niet January 4, 2010 at 6:03 pm #

  een keer ging mijn vriendje en ik buiten spelen er kwam een zwarte mercedes v30 hij keek en keek en toen stapte hij uit hij rende achter ons aan met een stuk touw en twee monddoeken maar wij waren al weg

 12. wander August 28, 2010 at 2:48 pm #

  Beste henk Jan

  Zou je niet eens met verplichte profielen gaan werken. Nu krijg je berichten van kleuters………

 13. Megan November 23, 2010 at 7:57 pm #

  Bij mij is een kinderlokker in een wit busje met groene letters BSO erop ik ben pas 11 bijna 12 en ik durf niet meer naar school ik ben zo bang hoe verdedig ik mezelf?
  Moet ik een mes meenemen?

  Help me

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: