Dagboek van vrijdag 23 juni

23 Jun

Jokehaverhoek2_1In de nasleep van de geruchtmakende Eper incest-affaire met Jolanda van B. kwam ik destijds in contact met Joke Haverhoek. Zij had te maken gehad met kindermishandeling. Ze heeft nog even samengewerkt met Jolanda, maar de dames konden niet goed door xc3xa9xc3xa9n deur. Joke richtte toen zelf een Steunpunt Kindermishandeling op. In de loop der jaren had ik regelmatig contact met haar. Het was een hele tijd stil geweest, maar nu was er weer iets ernstigs aan de hand: in april is ze verkracht. Ze vindt het belangrijk dat haar relaas wordt gepubliceerd. Ze zou het liefst een site willen maken van mensen die hetzelfde is overkomen: via een chat-programma op internet contact maken en vervolgens, tijdens een ontmoeting, het slachtoffer worden van misbruik of verkrachting. Ze zoekt iemand die haar daarbij wil helpen. Het verhaal over haar verkrachting en de reactie van de tegenpartij staan hier

Dehond1180_1Toen ik de kop zag, dacht ik al: hier klopt iets niet. ‘Maurice de Hond bereid excuses te maken in Deventer moordzaak’. Natuurlijk is het ook niet zo: hij wil dat doen onder de voorwaarde dat hij een bepaald rapport ter inzage krijgt. Ook vandaag weer nieuws over deskundige Ruud Bullens, van de ‘Maikel-verhoren’. Hij slaat terug, hij laat het er ook niet bij zitten dat hij als zondebok is afgeschilderd. Bullens heeft nooit excuus aangeboden voor zijn schandalig gedrag ten opzichte van Maikel. Wat De Hond doet is minstens zo kwalijk, dat heeft helemaal niets met excuus te maken. Officieel zal de diagnose nooit gesteld worden – het zijn geen mannen die zich laten onderzoeken – maar ik heb zo’n vermoeden dat als het Pieter Baan Centrum deze heren als verdachten aan een psychiatrisch onderzoek zou mogen onderwerpen dat er bij beiden op z’n minst een lichte persoonlijkheidsstoornis gemeld zou worden.   

No Responses to “Dagboek van vrijdag 23 juni”

 1. Cruella De Ville June 23, 2006 at 12:38 pm #

  Persoonlijkheidsstoornis? Bij hen en 90% van de rest van de bevolking!

 2. http://weblogs.bnn.nl/gieling June 23, 2006 at 11:34 pm #

  hj, ik mis jouw wk-belevenissen en voetbalanalyse. nog steeds van mening dat huntelaar (of davids) uitgenodigd had moeten worden?

 3. Edwin June 25, 2006 at 8:26 pm #

  En als de Hond achteraf gelijk blijkt te hebben? Heeft hij dan ook een persoonlijkheidheidsstoornis? Laten we een ding duidelijk stellen, psychologie en psychiatrie zijn geen exacte wetenschappen. Sterker nog, beiden behoren helemaal niet tot de wetenschap en de beoefenaaren zijn slechts kwakzalvers. Bullens is derhalve helemaal geen deskundige, maar een oplichter. Er is slechts een ongefundeerde maatschappelijke afspraak om mensen uit die “beroepsgroepen” deskundig te noemen. Wel zo makkelijk als je er zelf niet meer uitkomt. De Hond daarentegen is slechts gedreven mens, hetgeen zeer goed te begrijpen is als je de moeite neemt alle openbare informatie tot je te nemen, hetgeen de meesten, waaronder HJK (nog) niet gedaan hebben. Een gedreven mens meteen een persoonlijkheidsstoornis toe dichten is de truuk van verveelde, ongexc3xafnteresseerde, incompetente, frauduleuze en niet bijster intelligente mensen om zoiemand als niet ter zake doende weg te zetten. Je valt steeds meer door de mand, HJK! En ja, ik ben ook zo een gedreven persoon en spreek uit ervaring -mensen kunnen er heel slecht tegen als je duidelijk intelligenter en kundiger bent- en nee, ik heb nog geen definitief oordeel over de schuld van Louwes of de klusjesman. Ik heb wel een oordeel over het onderzoek van politie en justitie en hun houding daarna. Massaontslag voor de deelnemers en verantwoordelijken en het rapport verwerken tot wc-papier!

 4. joke June 28, 2006 at 8:51 am #

  ik zie zie haar nog steeds lopen, een paar keer in de week kwam ze bij mijn bloemenwinkel in deventer voor het kerkhof ,
  ik geloof dat ze mvr witteveen hete een statige vrouw die bij mij overkwam als iemand die met de lagerebevolking niks te maken wou hebben , en naar mijn idee veel kak over zich had ,ze riep bij mij afstandelijkheid op ,maar toch kon ik het waderen dat ze zowat iedere dag naar het kerkhof ging met een borsteltje en bloemen.
  maar dit alles neemt niet weg dat ze vermoord had moeten worden , hoop dan ook dat de dader gauw gevonden word wie het ook mogen zijn .gr joke

 5. hende January 3, 2010 at 10:50 pm #

  hallo ik heb een vraag ik kan site 39 van joke haverhoek niet vinden om dat ik wat wil vertellen heb over deze vrouw

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: