Dagboek van donderdag 22 juni

22 Jun

Sarina5575 Bovennatuurlijk Nederland werd enige tijd geleden opgeschrikt door een medium-oorlog: ene Sarina kreeg een paranormaal tv-programma in de geest van Char, maar er bleek nxc3xb3g een medium Sarina te zijn, in Lelystad. Er bereikte mij een tip dat het Lelystadse orakel jaren geleden in een Marokkaanse gevangenis had gezucht. Ik zocht haar op, omdat ik graag naadjes van kousen wil weten, en maakte een reportage over haar. Ik ben nogal achterdochtig aangelegd als het gaat om contact met de geestenwereld, maar ik moet zeggen: Lelystadse Sarina kwam op mij behoorlijk nuchter over. Ik heb ook een stukje gezien van die andere Sarina. Zal ook best een aardige mevrouw zijn, maar laten we zeggen: het is niet mijn kopje thee. Het artikel over Sarina staat hier

Een lezende vriend trof op mijn verjaardag op zijn scheurkalender een toepasselijke grap (vindt hij). Het is al even geleden, kennelijk loopt hij wat achter met het toiletbezoek, maar hij vond het toch nog de moeite waard xe2x80x98m even op te sturen. Hier komt-ie:

De zoon van een zware crimineel moet examen doen. Als hij thuiskomt vraagt zijn vader: xe2x80x98En, hoe is het gegaan?xe2x80x99 xe2x80x98Nou, ze hebben me twee uur lang ondervraagd, maar ik heb niks losgelaten!xe2x80x99

Toevallig kreeg ik vanmorgen nog een telefoontje uit een gevangenis waardoor ik hier even aan moest denken. Er zijn twee soorten criminelen: de ene praat hxc3xa9xc3xa9l veel, waarbij het vaak moeilijk is de grens tussen waarheid en leugen te ontdekken. De andere soort zegt geen woord tegen de politie. Die zijn tegenwoordig erg schaars. Dat komt door de tapgesprekken. Er wordt zoveel afgeluisterd, dat er altijd wel een van de betrokkenen xe2x80″ al is het maar de buurvrouw xe2x80″ iets onhandigs zegt. Dat wordt allemaal tegen elkaar uitgespeeld.

Generaalspoor Een andere vaste lezer maakte mij opmerkzaam op het feit dat de nieuwe vriendin van Hans Wiegel, Madelon Spoor, een dochter is van de beroemde generaal Spoor. Hij wist ook te melden dat Thomas Ross bezig is aan een boek over bedenkelijke feiten uit Nederlands-Indixc3xab. Hoge officieren waren betrokken bij wapensmokkel. Toen dat werd ontdekt, werd er eerst een vaandrig Aernout vermoord, ook generaal Spoor zelf zou door deze affaire het loodje hebben gelegd. Hij stierf aan voedselvergiftiging bij een lunch op 20 mei 1949 in het restaurant van de Jachtclub in Tandjong Priok. Dit zou bewust zijn gedaan om hem uit te schakelen. Helemaal duidelijk is dit overigens niet: er is ook een theorie die zegt dat het alleen bedoeld was als waarschuwing, maar dat de generaal leefde met xc3xa9xc3xa9n nier en dat het daardoor zijn dood is geworden. De generaal is maar 47 jaar geworden.

Hoe dan ook: in zulke gevallen hoef je Tomas Ross maar xc3xa9xc3xa9n vinger te geven… Meer informatie over deze mysterieuze en doofpot-achtige aangelegenheden staan op deze link

No Responses to “Dagboek van donderdag 22 juni”

 1. Ruud June 22, 2006 at 7:26 pm #

  Erg interessant die site van de marinier Arie Verouden, zoals die middels een link in het Generaal Spoor bericht is geplaatst.
  Wat is er voor de Nederlanders toch veel verzwegen gebleven, over hoe de militairen daar onderling hebben huisgehouden en elkaar omver schoten of op een andere manier om het leven brachten. Hoorde dit niet bij het vak vaderlandse geschiedenis om ons dit ook te vertellen, of waren wij het braafste jongetje van de klas in de wereld?
  Waarschijnlijk kan Hans Wiegel voor Thomas Ross nog luiken van de beerput openen, zodat die het in zijn toekomstige boek over de moord op Generaal Spoor eens goed voor het voetlicht kan brengen. Hopelijk is dit niet zo levensgevaarlijk als bijna zestig jaar geleden, want toen heeft menigeen die het tot duidelijkheid wou brengen, dit met zijn leven moeten bekopen.

 2. Ton Biesemaat June 23, 2006 at 9:32 am #

  Den puntjes op den i: het is Tomas Ross zonder H.

  Het verleden blijft verborgen onder de Haagse kaasstolp. De moord op generaal Spoor en de poging tot moord op zijn adjudant, de moorden op marechaussees in Nederland rond 1950, de landverraderlijke praktijken van Prins Bernhard of het duistere verleden van Wiegel. Zo kan ik nog wel doorgaan. Al die zaken zullen nooit in brede kring bekend worden omdat dan het systeem in elkaar stort. Voorbeeldje: uiteindelijk redde het nog jonge kamerlid Klaas de Vries samen met prof. L. de Jong begin jaren 70 de koninklijke kop van Bernhard in de zaak Hasselman. Klaas de Vries zit nog steeds op het pluche.

  Nederland verschilt natuurlijk in niets van maffiose landen als Frankrijk, Italie of Amerika. Het enige verschil is dat ondanks de Fortuyn-revolte de gemiddelde burger nog steeds een onwankelbaar naief vertrouwen heeft in vadertje staat die hem/haar aan alle kanten berooft.

 3. G. de Boer September 3, 2006 at 7:31 am #

  Spoor had helemaal geen dochters. Uit een
  eerder huwelijk had hij wel een zoon,
  genaamd Andrxc3xa9.

  Ter uwer informatie hierbij zijn huwelijken:

  Op 22 december 1923 gehuwd met Louise Anna Marie Ooms, 1 zoon (Andrxc3xa9), gescheiden 31 maart 1938.
  Op 6 oktober 1938 gehuwd met Rika Cornelia Kroeze, geen kinderen, gescheiden 24 maart 1947.
  Op 3 april 1947 gehuwd met Hermanna (Mans) Trijntje Dijkema, geen kinderen.

  Overigens is Willem Hogendoorn (Tomas Ross)
  helemaal niet bezig aan een boek over de
  zaak-Aernout.

  Met vriendelijke groet,
  Gerard de Boer
  Amstelveen

 4. Anoniem June 21, 2007 at 10:03 pm #

  Madelon is helemaal geen familie van Gen. Spoor. Zou ze willen. Die liegt alles bij elkaar!!! En ik kan het weten. Heb jarenlang met haar te maken gehad.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: