Dagboek van woensdag 21 juni

21 Jun

Marga1Ik kan me zo voorstellen dat de Koninklijke Familie onderhand helemaal gestoord wordt van die halve gare Edwin de Roy van Zuydewijn. Hij chanteert de boel gewoon. Nu weer door te beweren dat Herman van Veen niet alleen iets moois had met Suzanne ( "En je weet dat ze fijn gek is"), maar ook met Irene (nee, die is te makkelijk). Prinses Margararita zou haar moeder hebben betrapt terwijl ze lippendienst bewees aan de Utrechtse bard. Margarita zal er spijt van hebben dat ze dat ooit aan die Edwin heeft verteld. Ik vraag me wel af of het ook klopt. Als je als volwassene een schroefje aanziet voor een microfoon, hoe goed is je beoordelingsvermogen dan als kind van 12. Zo oud was ze toen ze haar moeder ‘betrapte’.

Ik zeg het wel vaker: toeval bestaat. Ik kreeg vanmorgen net een e-mailtje van Margarita’s tweelingbroer Jaime. Ik had een vraagje voor mevrouw Neelie Kroes. Het heeft te maken met een man die schermt met allerlei referenties, onder anderen die van mevrouw Smit-Kroes, zoals ze toen nog heette. Blijkbaar behartigt Jaime de public relations van haar. 

Bullens1180Ruud Bullens liegt, Nova heeft gelijk en twee waardeloze NRC-journalistes laten zich wat wijsmaken. Of: Bullens spreekt de waarheid, Nova liegt en NRC heeft gelijk. Of ik ben gek. Of iemand moet nog een variant kunnen verzinnen. In het dagboek van 21 april schreef ik over de uitzending van Nova (Schiedamse parkmoord) hoe de vader van Maikel (foto rechtsonder) uit de doeken deed hoe Bullens zijn zoontje voor leugenaar had uitgemaakt en onder druk had gezet. Ik schreef toen:

Iemand die zichzelf ‘zeer deskundig’ noemt, moet tamelijk wanhopig zijn. Zelden iemand zo genadeloos door de mand zien vallen als gedragsdeskundige Ruud Bullens gisteravond in Zembla. Hij was aanwezig bij de verhoren van Maikel, in de Schiedamse parkmoord. Liegen, voor politieagent spelen en critici de mond proberen te snoeren, het is haast onvoorstelbaar.En daar tegenover Ron, de vader van Maikel, die de redelijkheid zelve is en met een fatsoenlijk excuus genoegen had genomen. Je zou zeggen dat een gedragsdeskundige als geen ander zou moeten weten hoe hij met mensen moet omgaan, ook in zo’n situatie, maar je ziet het vaker: zodra het over henzelf gaat, is de ‘deskundigheid’ ineens ver te zoeken. Het lijkt mij dat zijn naam voorgoed besmet is.

Maikelvaderron1180_1 Dat was toen. Vandaag behandelt de beroepsvereniging van pedagogen (NVO) een officixc3xable klacht tegen Bullens(foto linksboven). De klacht is op verzoek van Bullens zelf ingediend. Voor Bullens is dit, zoals hij het zelf zegt, de enige manier om zijn handelen te laten toetsen. Wat lees ik in NRC Handelsblad, gistermiddag, in een artikel van de redactrices Sheila Kamerman en Rinskje Koelewijn? "Wat had ik moeten doen," vraagt Bullens. Hij zat achter spiegelglas toen de rechercheurs Maikel verhoorden. "Had ik ertussen moeten springen?" En: Maikel was onder druk gezet zijn verklaringen aan te passen. Bullens was daar niet bij.

Het staat er echt.

Hebben de dames redactrices de uitzending van Nova niet gezien, of is mijn geheugenkaart aangetast? Ik meen me toch stellig te herinneren dat ik Bullens tegen Maikel tekeer zag gaan op de meest vreselijke wijze waarop ik ooit een kind behandeld heb zien worden door een deskundige. Ik mag toch hopen dat die uitzending van Nova niet uit het collectief geheugen is gewist. Kan zijn dat ik het allemaal verkeerd zie, dan ben ik rijp voor deskundige hulp. Bij Bullens kan ik niet terecht, vrees ik. NRC meldt: "Het is even stil geweest, zegt Bullens, maar inmiddels liggen de dossiers waarin justitie zijn oordeel vraagt weer in stapels op zijn bureau.   

No Responses to “Dagboek van woensdag 21 juni”

 1. Laddertje June 21, 2006 at 11:30 am #

  Nee hoor, dat heb je niet verkeerd gezien. Ik heb die uitzending ook gezien, weerzinwekkend. En ik weet als geen ander dat er zo wel degelijk gewerkt wordt bij de politie. Dat is ook de reden waarom ik er niet meer werk. Daar ageerde ik tegen, en daar worden ze niet blij van in die “fijne” organisatie.

  Gewoon een kwestie van slechte journalistiek. En net als bij de pedopartij; geen aandacht aan schenken. Dat ze eerst maar eens wat fatsoenlijk research doen om wat credit op te bouwen, die dames.

 2. qwerty June 21, 2006 at 11:57 am #

  Ik heb een stukje ge-quote van deze site op http://www.nrcombudsman.nl

  Het NRC heeft er namelijk wel vaker een handje van om zaken zo te verdraaien dat je als lezer een heel ander plaatje ziet..

 3. Mary-ann June 21, 2006 at 12:28 pm #

  Als dat laatste waar is, dan zou dat genoeg reden zijn voor zorgen. Je moet er toch niet aan denken dat dit soort praktijken gewoon weg getollereerd worden door justitie. Is de uitkomst van het onderzoek al bekend ?

 4. Cruella De Ville June 21, 2006 at 9:51 pm #

  De Roy…… Opzouten man!

 5. Eric de B June 22, 2006 at 12:57 pm #

  Die Roy van Zuypewijn neemt toch niemand serieus buiten Barend & van Dorp, en dan nog heb ik het idee dat ie daar alleen mocht komen opdraven wegens het vermakelijke gehalte van zijn beweringen…..

 6. Eric de B June 22, 2006 at 1:01 pm #

  En nog wat….eigenlijk is het gewoon jammer van dat zielige prinsesje, want eerlijk is eerlijk, ik zag een foto waar ze er verdomd lekker uitzag. Ze verdiende beter…..

 7. Ton Biesemaat June 23, 2006 at 9:42 am #

  Jammer dat zelfs het weblog van HJK uitgaat van wat in de media naar voren komt. HJK zou moeten weten dat wat in de media staat vaak notoir onbetrouwbaar is. Het is vaak geen informatie maar desinformatie. Soms bewust, vaak door pure domheid. Zo ook bij dit laatste Edwin-nieuws. Wie de moeite neemt eens te vragen of het zogenaamde interview in Blvd geautoriseerd is door De Roy zal een onthutsend antwoord krijgen. Nee dus, het is weer een staaltje mediasensatie en verdraaing. Ik kijk nergens meer vreemd van op. HJK kan zich beter met zijn vakgebied bezig houden (hoewel bij de van ons heen gegane Bernhard genoeg criminele zaken nog zijn te ontdekken!).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: