Dagboek van maandag 19 juni

19 Jun

ActienieuwsMijn berichtje over Actienieuws (SBS6) veroorzaakte enige reacties die ik niet onvermeld kan laten. Ik zag een hxc3xa9xc3xa9l lang xe2x80x98Actienieuwsxe2x80x99 voor mij, van xe2x80x99s morgens acht tot xe2x80x99s avonds zeven, een soort CNN maar dan alleen met Nederlands nieuws (en niet te veel politiek en al helemaal geen sport). Blijkt dat ik er helemaal geen verstand van heb: Actienieuws gaat juist verdwijnen. Als ik beter had opgelet, had ik het kunnen weten, zo melden mijn bronnen. Een programmabaas van SBS6 heeft in maart bij BNN Nieuwsradio al aangekondigd dat de vooravond gaat veranderen en dat Hart van Nederland wellicht in de plaats van Actienieuws komt. Ik heb voor alle zekerheid met persvoorlichtster Marloes van SBS gebeld. Op 11 juli worden de definitieve plannen voor het najaar bekendgemaakt. Ze ontkent niet dat Actienieuws verdwijnt, maar ze kan er nu nog geen mededelingen over doen. Of het in de praktijk veel uitmaakt, is nog de vraag: het meeste xe2x80x98actienieuwsxe2x80x99 werd toch al herhaald in Hart van Nederland.

Luikbiljet1

Het laatste nieuws uit Belgixc3xab: Abdallah Ait-Oud wordt nog niet vrijgelaten, voorlopig blijft hij nog een maand zitten.

Heel ander nieuws uit Belgixc3xab: de krant Het Laatste Nieuws schrijft over de gestolen replica van de Antwerpse Diamond Award in het Amstel Hotel, gisteravond. Zie verderop in dit bericht. De Belgen hebben helemaal geen weet van een replica. Iemand heeft de zaak lopen flessen. Was het wel een replica en wat was de waarde? Ik zie een mooi complot: het was een nep-replica, de eigenaar heeft het ding zelf laten stelen en gaat nu een miljoen euro claimen.

Zoals gezegd: Abdallah Ait-Oud blijft langer vastzitten op verdenking van ontvoering van de Luikse meisjes Nathalie en Stacy. Dat zat er al dik in, ook al is er geen enkel concreet bewijs. Maar Abdallah is een heel foute man, die op het verkeerde moment op de verkeerde plek was. Bovendien heeft hij geen alibi. Kort voor de meisjes verdwenen, was hij ter plaatse, daarna dook hij 30 uur onder.

Het smsxe2x80x99je dat de moeder van Nathalie een paar dagen geleden heeft gekregen, is erg vaag. Waarschijnlijk gaat het om iemand die boos is op deze xe2x80x98slechte moederxe2x80x99. Die overigens al gewoon weer in het inmiddels bekendste cafxc3xa9 van Luik rondhangt. Volgens Josxc3xa9 kom je daar alleen binnen als je een uitkering hebt. De stamgasten moeten allemaal rondkomen van zoxe2x80x99n 500 tot 700 euro per maand. Ze huren een kamertje, de rest van het geld gaat naar het cafxc3xa9 en ze komen altijd geld tekort.

Diam3

Gisteravond gingen slimme criminelen er na afloop van een juwelenbeurs in het Amstel Hotel in Amsterdam vandoor met een met 1700 diamanten afgezet gouden tennisracket. Waarde circa xc3xa9xc3xa9n miljoen euro. Het gaat om een replica van de Antwerpse Diamond Award. Toen het racket uit het hotel naar een auto werd gebracht, werd een medewerker afgeleid door omstanders die vertelden dat er een vrouw kermend onder de auto lag. Precies op dat moment griste iemand het racket weg en ging er hardlopend vandoor. Bewakers zetten de achtervolging in, maar konden de man niet bijhouden. Tip voor beveiligers: snellere jongens inzetten.

Ik hoorde een paar jaar geleden voor het eerst van die Diamond Award toen ik een verhaal maakte over de grootste diamantroof uit de geschiedenis, in het Diamond Center in Antwerpen. Dat was ook een uitermate listige inbraak. Als ik er vandaag tijd voor heb zet ik die reportage nog online. In het weekend dat die overval werd gepleegd, werd in Antwerpen ook het jaarlijkse tennistoernooi gehouden waar die Diamond Award als bonus op het spel staat. Een van de zusjes Williams deed toen juist een vergeefse poging het ding binnen te slepen. Dat is tot nu toe xe2x80″ voorzover mij bekend xe2x80″ nog niemand gelukt: je moet drie keer achter elkaar de finale winnen. Als iemand het beter weet, hoor ik het graag. Bjxc3xb6rn Borg, Martina Navratilova of Boris Becker hadden het toch moeten kunnen redden.

Johndemol2_1Ik had het gisteren even over Actienieuws, van SBS6. Terwijl ik daarover zat te peinzen, vroeg ik me af: wanneer begint John de Mol nu eens met een fatsoenlijke Nederlandse nieuwszender? De hele dag door cameraploegen op stap, het nieuws live volgen, zeg maar: CNN, maar dan alleen voor Nederland. Telefonische interviews met deskundigen (waarom moeten die mensen altijd zo nodig in beeld?), live volgen hoe verslaggevers hun werk doen, om het uur samenvattingen geven. En Beau van Erven Dorens als xe2x80x98anchormanxe2x80x99. Komt het allemaal toch nog goed met Talpa.

No Responses to “Dagboek van maandag 19 juni”

 1. Jan June 19, 2006 at 10:15 am #

  The diamond games is een vrouwenternooi.
  3 maal in 5 jaar tijd winnen = racket

  gegroet

 2. Marco June 19, 2006 at 12:19 pm #

  HJK, toch beter je huiswerk doen. 🙂

  Ivan Lendl is de enige die in het verleden dit racket mee naar huis heeft mogen nemen na zeges in 1982, 1984 en 1985.
  De truuk is om binnen 5 jaar 3 maal het toernooi te winnen.

  Het huidige “proximus diamond games” toernooi (ook bekend als WTA Antwerpen) is inderdaad een dames toernooi.

 3. http://weblogs.bnn.nl/gieling June 19, 2006 at 12:24 pm #

  hj, hoe groot acht jij de kans dat ze de garage aan de minervalaan nogmaals zullen inspecteren? en gaat john vd heuvel daar nog aandacht aan besteden?

 4. Arjen June 20, 2006 at 2:47 am #

  En ik meen me iets vaags te herinneren dat Ivan Lendl dat racket bij de douane liet liggen omdat hij de invoerrechten er over niet wilde betalen.

 5. Eric de B June 20, 2006 at 6:11 pm #

  Ik hoorde gisteren dat dat replica “maar” 75.000 waard was…..
  Is het je al opgevallen dat er de laatste tijd erg veel grote roven zijn van sieraden/diamanten? O.a een koffer uit een Taxi-achterklep….nu weer dit Racket…
  Waar halen die rovers hun tips ?, komt bij mij als eerste op….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: