Dagboek van vrijdag 16 juni

15 Jun

Stevensomers1325_1Consternatie bij het Hof van Assisen in Antwerpen: de Nederlandse Chantal S. uit Nieuwegein, die daar gistermiddag om twee uur aanwezig had moeten zijn, had om vier uur een afspraak met mij. Op de een of andere manier had de advocaat van de tegenpartij daar lucht van gekregen en toen was de boot aan. Chantal werd meteen op de internationale opsporingslijst gezet en ze dient met spoed naar Belgixc3xab te worden getransporteerd. Ze kreeg overigens een forse straf: vijf jaar. Waarvan er, als ik de advocaat goed heb begrepen, uiteindelijk met alle voorwaardelijkheden en kortingen, effectief ruim xc3xa9xc3xa9n jaar overblijft. De Belgische rechters vinden dat ze Steven Somers (foto rechts) met opzet heeft doodgereden, Chantal zegt dat het per ongeluk was: ze wilde hem alleen maar met de buitenspiegel raken. Ik schreef eerder over deze bizarre affaire in het dagboek van donderdag 8 juni

Minervalaan3475_3 Men herinnert zich nog de zoekactie aan de Minervalaan, van enkele weken geleden, naar aanleiding van een onderwerp in Bureau Misdaad van John van den Heuvel. In een pand van Endstra dat door Willem Holleeder als garage werd gebruikt, zouden de lijken van twee onbekende mannen in een dubbele wand zijn gemetseld. Daar werd door sommigen wat lacherig over gedaan. Mijns inziens ten onrechte: het leek uit een serieuze bron te komen. De politie vond echter niets. Vandaag bereikte mij een tip dat de bouwvakkers die daar destijds aan het werk waren geweest, wel degelijk eigenaardige dingen meemaakten. Op een gegeven moment moest iedereen vertrekken. De opzichter was bloednerveus. xe2x80x9cToen we de volgende dag terugkwamen, leek het of de vloer ineens een halve meter hoger lag,xe2x80x9d aldus mijn zegsman (of vrouw, dat laat ik maar even in het midden).

In dit soort zaken is xc3xa9xc3xa9n bron wat weinig en bovendien moet je rekening houden met de mogelijkheid dat het een grap van Holleeder is. Dus heb ik John van de Heuvel even gebeld en die blijkt inmiddels uit een andere bron hetzelfde verhaal te hebben gehoord: het gaat niet om een dubbele wand, maar om de vloer. Wat het niet eenvoudiger maakt: volgens John gaat het om een vloeroppervlakte van 600 vierkante meter. Of ik heb dat verkeerd verstaan/onthouden, 60 lijkt me iets meer voor de hand te liggen, maar ook dan blijft het een respectabel stuk betonnen vloer dat je niet zomaar even wegtikt. Als ik me goed herinner heeft de universiteit van Groningen speciale rxc3xb6ntgenapparatuur waarmee ze als het ware door beton en asfalt heen kunnen kijken (deden ze bij Marjo Winkens in Reuver), maar of die al is ingezet weet ik niet.

No Responses to “Dagboek van vrijdag 16 juni”

 1. Cruella De Ville June 16, 2006 at 12:30 pm #

  Tja natuurlijk stond justitie weer in zijn hemd op de Minervalaan. In het verre verleden kon je kwaad nog wel eens met kwaad bestrijden. Dat mag nu niet meer, Vrouwe Justitia moet (terecht) zuiver op de graad zijn, met als gevolg dat er inmiddels alweer legio moordenaars in hoger beroep zijn vrijgesproken! Nog een paar vermoedelijk verkeerde daders vastzitten en het succes van Neerlands justitiele apparatus inmiddels naar een 0 niveau is gedaald. Gelukkig hebben we nog voetbal….?

 2. annie June 18, 2006 at 12:17 am #

  Ik vind de straf die Chantal voor de moord op Steven Somers krijgt schandalig laag.
  Ik hoop dat mijn eigen kinderen het nooit in hun botte hersens halen om zo iets te doen.
  Het is dan ook zwak van haar om zich te verschuilen achter t smoesje van drank en drugs.
  Groetjes Annie Vermeulen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: