Dagboek van woensdag 14 juni

14 Jun

Luiksemeisjes

Mijn suggestie dat het de van ontvoering verdachte pedofiel Abdallah kennelijk ontgaan was dat hij gezocht werd lijkt niet te kloppen, zoals blijkt uit een reactie. In het Nieuwsblad, een Belgische krant, komt de vriendin van Abdallah aan het woord. De 20-jarige Christelle Berto(20) wist niets van zijn verleden. Ze hadden elkaar op 13 januari leren kennen in het cafxc3xa9 Aux Armuriers in Luik, de plek waar Stacy en Nathalie verdwenen. Christelle wist wel dat haar vriend in de gevangenis had gezeten, maar hij had gezegd dat dat alleen was omdat hij gevochten had met agenten. "Eindelijk voelde ik me goed bij iemand die teder voor me was. Eindelijk had ik het gevoel de man van mijn leven gevonden te hebben," zegt ze.

Zijn vrienden kende ze amper, bovendien kon ze hen niet verstaan: ze praatten in het Arabisch. Christelle en Abdallah hadden het al over verloven, trouwen en kinderen krijgen.Pedofielluik1225Op de avond van de verdwijning hielp Christelle achter de bar in het cafxc3xa9. Om half twee zag ze Abdallah nog staan praten met twee vrienden in een zwarte wagen, "toen was hij plots weg." De rest van de nacht staat in het teken van de verdwenen kinderen. Christelle gaat om zeven uur naar huis, ze is kwaad dat Abdallah vertrokken is zonder afscheid te nemen. Als ze op zaterdagavond weer in het cafxc3xa9 komt, hoort ze de geruchten over hem: "Heeft uw vent die meisjes ontvoerd?"

Op zondagmorgen gaat ze naar zijn appartement. Hij vraagt haar naar boven te komen, "maar iets weerhield me. Alsof hij door alle geruchten een vreemde geworden was voor me. We discussieerden, ik beneden op de stoep, hij door het raam op de eerste verdieping. Ik vertelde hem dat politie op zoek was naar hem, maar hij reageerde nauwelijks. Hij was niet in paniek of zo, hij vertelde gewoon dat dat hem wel erg verwonderde. Ik vroeg om mijn kleren, hij gooide ze in enkele zakken naar beneden. En dat was het dan. Plots was hij weg, van de aardbodem verdwenen." Toen dinsdag zijn foto op televisie verscheen, besloot hij zichzelf maar aan te geven.

Een verontrustend relaas. Dat hij zich na de verdwijning schuilhield, ligt nog wel voor de hand: hij kon vermoeden dat hij als een van de eersten verdacht zou worden. Maar dat hij om half twee al zonder afscheid te nemen uit beeld was verdwenen, toen nog niemand de meisjes miste, dat is uitermate verdacht. En hij heeft in elk geval al xc3xa9xc3xa9n duidelijke leugen verteld: dat hij pas wist dat hij gezocht werd toen hij het op televisie zag en dat hij zich toen meteen heeft gemeld. Daar zaten toch echt twee dagen tussen.

Voor meer achtergrond, de foto van Christelle Berto en meer gegevens over het treurige leven van de verdwenen Stacy Lemmens: klik hier

Een week geleden, in de nacht van woensdag 7 op donderdag 8 juni om half xc3xa9xc3xa9n, is in Beek en Donk de 31-jarige glazenwasser Miquelle Febie bij zijn huis aan de Kloostertuin doodgeschoten. Gisteravond is er een stille tocht gehouden, waaraan ongeveer 300 mensen deelnamen. Het is een tamelijk mysterieuze zaak, vooralsnog. Meestal is na enkele dagen wel duidelijk uit welke hoek de wind waait, dat is hier niet het geval. Volgens buurtbewoners was Miquelle een aardige, sociale man en niemand kon een motief bedenken. Op internet kwam ik een tamelijk opmerkelijke reactie tegen van een vrouw die kort tevoren nog msn-contact (via hyves) met hem had gehad. Bizar.

Beul1225

Actienieuws (SBS6) kondigde gisteren voor vanavond (zeven uur) een interview aan met Twentse rechercheurs die het onderzoek naar Rudolf K.(50), de xe2x80x98beul van Twentexe2x80x99, hebben geleid. De man is een van de meest gestoorde misdadigers uit de geschiedenis. Tussen 2000 en 2004 sneed hij bij dieren (onder anderen ponyxe2x80x99s en paarden) de geslachtsdelen af en nam die mee naar huis om er op macabere manier seksueel genot aan te ontlenen en in 2003 vermoordde hij in het Volkspark in Enschede de zwerver Frank Storm. Ook diens geslachtsdelen werden weggesneden en meegenomen naar huis. K. is gisteren in hoger beroep veroordeeld tot levenslang.

Dat interview had ik ook wel willen doen. Ik las een paar weken geleden in een regionale krant een reportage waarin de twee Twentse rechercheurs uit de doeken deden hoe het onderzoek gelopen was en toen dacht ik: volgens mij is dit niet echt handig. De enige conclusie was dat het een aaneenschakeling van blunders is geweest en dat het haast niet voor te stellen is dat deze man niet veel eerder is gepakt. Niet echt iets om je op de borst te kloppen, dus.

Zo werd jarenlang onder de pet gehouden dat bij de dieren de geslachtsdelen waren weggesneden. xe2x80x98Daderinformatiexe2x80x99, noemt de politie dat. Flauwekul. Als meer mensen eerder hadden geweten met wat voor gestoord figuur ze te maken hadden, was de zaak waarschijnlijk alleen daardoor al veel eerder opgelost. Verder was de al jaren in Enschede wonende Duitser Rudolf K. in 2001 al in beeld als potentixc3xable verdachte en was de politie bij hem thuis geweest, maar toen had men niets belastends kunnen vinden. Beulhulsmaat1475

Dat verbaast me nou niks: bij de eerste dierenmishandelingen, in 2000, was een stukje blauw plakband aangetroffen, maar toen vonden de rechercheurs het niet interessant, het werd niet eens bewaard. Pas een jaar na de moord op Frank Storm wordt bij een nieuwe dierenmishandeling wederom blauw plakband gevonden. Dan gaat er eindelijk een lichtje branden. Het oude stukje is er niet meer, maar het nieuwe laten ze nu toch maar onderzoeken. Het blijkt tape dat voornamelijk wordt gebruikt in de vleesverwerkende industrie. Rudolf K. werkt in een kippenslachterij. En zat dus al jarenlang in het dossier. Hij was in 1986 veroordeeld voor een verkrachtingspoging in Apeldoorn en tachtig schennisplegingen. Hij had een half jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging gekregen. In 1998 kreeg hij proefverlof en verdween hij bij politie en justitie uit beeld. Als de gruwelijke slachtingen beginnen komt er dus al in 2001 een anonieme tip binnen over Rudolf K.

Ik ben benieuwd of de rechercheurs een beetje kritisch worden ondervraagd. Op de foto de straat (Hulsmaat) waar Rudolf K. woonde, in een van de flats aan de rechterkant.

LuiksemeisjesHet is niet echt het goede moment voor de NVD om een zusterpartij in Belgixc3xab op te starten, bij onze zuiderburen hebben ze xe2x80x99t even niet zo op pedofielen. Abdellah Ait Oud (39), die werd gezocht voor de verdwijning van de Luikse halfzusjes Stacy en Nathalie, heeft zich gisteravond bij de politie gemeld nadat zijn foto was verspreid. Hij was bekend als zedendelinquent en werd al drie dagen gezocht. Dat was hem kennelijk ontgaan: toen hij zijn foto tijdens het journaal op televisie ging hij onmiddellijk naar de politie. Op de avond dat de kinderen verdwenen was hij in hetzelfde cafxc3xa9 als de moeder. DiPedofielluik1225e inmiddels het gezag over al haar zes kinderen kwijt is.

Had de Luikse politie geen adres van Abdellah, wist zijn vriendin uit cafxc3xa9 Les Armuriers niet waar hij woonde, of had hij zich schuilgehouden en kwam hij tevoorschijn toen hij merkte dat de klopjacht was begonnen? Het zou mij niet verbazen als de man er totaal niets mee te maken heeft en geen idee had van wat er gaande was: lang niet iedereen maakt intensief deel uit van de communicatieve maatschappij. De oevers van de Maas zijn dichtbij: de kinderen kunnen xe2x80x99s nachts zijn gaan wandelen en te water zijn geraakt. Dan worden hun lichamen uiterlijk eind deze week gevonden.

No Responses to “Dagboek van woensdag 14 juni”

 1. Tiggle June 14, 2006 at 5:04 pm #

  Ik woon zelf in Enschede (op nog geen 100 meter afstand van de beul van Twente zo zou later blijken) en ik weet nog hoeveel onrust en woede die zieke gek heeft veroorzaakt toen de verminkingen begonnen.
  Het was op een gegeven moment een tijdje rustig, toen er opeens verhalen opdoken van verschillende mensen die in de omgeving van de Universiteit Twente door een willekeurige voorbijganger op de fiets zonder reden waren neergestoken. Ik wist meteen: dat is dezelfde gek die al die dieren heeft verminkt, ik heb het aan iedereen verteld die het wilde horen: “let op mijn woorden deze man gaat steeds verder, als hij niet gepakt wordt gaat hij moorden.” Mijn gevoel bleek juist toen bleek dat hij uiteindelijk Frank Storm had doodgestoken.
  De opluchting was groot toen hij opgepakt was, maar het besef dat zulke mensen maar zo bij je in de buurt kunnen wonen is heel bizar en hoewel ik hem niet kende, ging ik me onwillekeurig afvragen of en hoe vaak onze wegen elkaar gekruisd hebben bij de bakker, de Sanders supermarkt om de hoek en het postkantoor. Misschien heeft hij wel eens de deur voor me opengehouden……brrrr.

 2. Jan ofzo June 14, 2006 at 7:02 pm #

  “Hij was bekend als zedendelinquent en werd al drie dagen gezocht. Dat was hem kennelijk ontgaan: toen hij zijn foto tijdens het journaal op televisie ging hij onmiddellijk naar de politie.”

  Gel*l van de bovenste plank. Het interview met de (ex)vriendin zegt iets hxc3xa9xc3xa9l anders.

  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?articleID=G9CTHANC

  “Zondagvoormiddag ben ik dan maar naar zijn appartement getrokken. Hij vroeg me nog om naar boven te komen, maar iets weerhield me. Alsof hij door alle geruchten een vreemde geworden was voor me. We discussieerden, ik beneden op de stoep, hij door het raam op de eerste verdieping. Ik vertelde hem dat politie op zoek was naar hem, maar hij reageerde nauwelijks.'”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: