Dagboek van maandag 12 juni

12 Jun

Melissa6475Over de tragische dood van Melissa Ulrich in Arnhem, op 23 mei, is weinig nieuwe informatie te achterhalen. In een condoleanceregister schrijven vrienden dat ze is mishandeld en vermoord, maar feitelijk is er niet meer bekend dan dat ze naakt en verbrand uit de flat naar buiten kwam. Vermoedelijk is ze opgesloten en daarna zou er brand zijn gesticht.

Op de fotocollage rechts, van het condoleanceregister, staat Melissa met ‘haar grote liefde’ Daniel. Hij zou op het moment van de ramp in Amsterdam zijn geweest. In het geruchtencircuit doet het verhaal de ronde dat er xc3xa9xc3xa9n of meer meisjes jaloers zouden zijn op Melissa, mogelijk vanwege haar relatie met Daniel.

Ik kan me niet voorstellen dat de politie nog geen verdachten op het oog heeft. Dat daarover nog niets bekend wordt gemaakt kan als reden hebben dat de politie eerst meer bewijs wil verzamelen door een aantal verdachte personen te observeren. Er zullen heel wat telefoons getapt zijn in de afgelopen weken. Het kan bijna niet anders of deze zaak wordt binnen enkele dagen opgelost.

Nathaliemahy225 Belgixc3xab houdt de adem in. In de omgeving van Luik wordt gezocht naar twee halfzusjes, Nathalie Mahy(10, foto links) en Stacy Lemmens(7). Vermoed wordt dat een pedofiel die vrijdagavond in hetzelfde cafxc3xa9 was als de meisjes de kinderen heeft meegenomen.Stacylemmens225

De meisjes waren vrijdagavond met hun ouders op een braderie in Luik geweest. Ik citeer: "Toen de moeder haar zes kinderen om drie uur ‘s nachts wilde verzamelen, ontbraken de twee meisjes."

Ik weet niet hoe het met braderiexc3xabn in Belgixc3xab gesteld is, de paar waar ik in Nederland wel eens met enige tegenzin mee te maken krijg zijn ruimschoots voor twaalf uur xe2x80x99s avonds afgelopen. Met een kind van zeven tot drie uur xe2x80x99s nachts in kroegen rondhangen komt op mij wat merkwaardig over.

Direct na de verdwijning werden alle personen gecontroleerd die voorwaardelijk vrij zijn en die werden veroordeeld voor kindermishandeling en zedenfeiten tegenover kinderen. Zo kwam er al snel een verdachte in beeld, die op de bewuste avond in het cafxc3xa9 was waar ook Nathalie en Stacy waren. Om twee uur xe2x80x99s nachts zijn de meisjes voor het laatst gezien op de braderie, bij een springkasteel in de buurt van cafxc3xa9 xe2x80x98Les Armuriersxe2x80x99 waar de ouders zaten.

Het gaat om xe2x80x98een samengesteld gezinxe2x80x99, dat oorspronkelijk uit de Sint-Leonardwijk in Luik komt maar al enige tijd in Chxc3xaanxc3xa9e woont, ongeveer 20 kilometer buiten Luik. Thierry Lemmens (37) was er samen met zijn vriendin Catherine Demir (41). Hij ging om xc3xa9xc3xa9n uur weg uit het cafxc3xa9 en liet de zes kinderen die ze bij zich hadden achter onder de hoede van Catherine. Toen ze om drie uur haar kroost wilde verzamelen, ontbraken Nathalie Mahy (geboren op 9 augustus 1995) en Stacy Lemmens(geboren op 14 december 1998). Nathalie is de dochter van Catherine en Stacy de dochter van Thierry Lemmens. Catherine liet inmiddels in een reactie weten:  "Ik weet dat ze niet zijn weggelopen. Je moet toch niet goed snik zijn om zoxe2x80x99n kleine meisjes mee te nemen. Al wat ik vraag van wie ze van me heeft afgepakt, is dat ze snel los worden gelaten."

De zoekactie begon met leden van de motorclub, waarvan de vader van Nathalie lid is. Dat leverde geen resultaat op. Inmiddels is half Belgixc3xab aan het zoeken.

Ik heb zelf maar een paar keer iets te zoeken gehad in Luik. De laatste keer was een jaar of vijf geleden, toen er in een uitermate treurige straat een xtc-laboratorium was gevonden dat te maken had met een moord en de spoorloze verdwijning van enige personen. Dat lab was in de Rue de Bosquet. Wat in Luik nogal opvalt is dat de stad in tweexc3xabn wordt gedeeld door de Maas. De Leonardstraat is anderhalve kilometer van de Rue de Bosquet, aan de andere oever. Leonardstraat klinkt nogal Nederlands, in de praktijk heb je met Nederlands in Luik niks te zoeken (in elk geval niet te vinden).

No Responses to “Dagboek van maandag 12 juni”

 1. Diana June 12, 2006 at 10:12 am #

  Goedemorgen,
  Wat een ramp, twee van die kleine meisjes.
  Laten we maar hopen dat ze snel weer terug zijn.
  Groetjes en een leuke dag toe gewenst.
  P.s. Je log heb ik bij mijn favorieten geplaatst.

 2. hans rietveld June 12, 2006 at 5:46 pm #

  Wat lopen er toch smeerlappen rond op deze aardkloot.
  Hendrik Jan ook van mij een fijne dag toegewenst en ook ik kijk elk dag op je weblog

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: