Dagboek van dinsdag 30 mei

30 May

Blokkerbrand_1

Volgens de burgemeester van Hengelo heeft de brand bij de vestiging van Blokker niks te maken met de brandstichtingen in Belgixc3xab.

Volgens grote baas Jaap Blokker hebben de branden niets te maken met zijn onvriendelijke opmerkingen over allochtonen.

Volgens mij heeft Jaap Blokker gelijk: de branden in Belgixc3xab begonnen al voordat hij die opmerkingen had gemaakt.

Zijn wij nou zo dom, of zijn de Belgen zo slim? Volgens mijn Belgische misdaadcollega gaat men er daar vanuit dat dit het werk is van een afperser. En dan zijn er twee opties: of de Blokkers hebben iets te verbergen, of het is domweg om geld te doen.

Wedden dat de burgemeester van Hengelo gxc3xa9xc3xa9n gelijk heeft?

Bernhard3475_1In Netwerk (vanavond half negen) veegt Prins Bernhard postuum de vloer aan met de Britse veldmaarschalk Montgomery. In september 1944 vocht de Poolse parachutistenbrigade van generaal Sosabowski mee met de Britten tijdens de Slag om Arnhem. Montgomery gaf geheel ten onrechte de Polen de schuld van het dramatisch verloop, terwijl hij beter de hand in eigen boezem had kunnen steken: iedereen weet inmiddels dat er in de legerleiding gruwelijke fouten zijn gemaakt. Dankzij de vele reportages die Netwerk-verslaggever Geertjan Lassche over dit onderwerp maakte, hebben de Polen uiteindelijk hun eerherstel gekregen. Vooral het interview met Prins Bernhard, kort voor diens dood, gaf de regering het laatste zetje om de Polen alsnog postuum te onderscheiden met de Militaire Willemsorde en generaal Sosabowski krijgt postuum de Bronzen Leeuw.

Helmvm3475_1 Meer Oranje-nieuws: een vereniging van West-, Oost- en Noord-Friezen heeft een actie op touw gezet tegen de oranje nazihelm. Voormalig sterkste man van Nederland Wout Zijlstra gaf in de Telegraaf het goede voorbeeld door een oranje helm kapot te slaan. Gelukkig is er een alternatief: een Nederlandse zakenman kocht van de Dienst Domeinen 16.000 originele oude BB-helmen. Ik moest zelf diep in mijn niet zo piepjonge geheugen graven: de BB, Bescherming Burgerbevolking, wat was dat ook weer? Op internet kom ik niet veel verder dan dat het met de Koude Oorlog, in de jaren zestig te maken had. Volgens mij werd er altijd wat lacherig over gedaan: het waren een beetje de dorpsidioten die met zoxe2x80x99n helm rondliepen, het deed mij vooral denken aan xe2x80x98Daar komen de schuttersxe2x80x99. Je kunt je nu niet meer voorstellen dat iemand destijds zoxe2x80x99n ding op zxe2x80x99n hoofd durfde zetten. Maar voor het WK-Oranjegevoel zijn ze nog wel geschikt… Meer informatie op oranjehelmen

Ik had hier graag een kleine afbeelding van wat door elkaar gehusselde bankbiljetten laten zien, maar mijn fotoprogramma weigert het gescande bestand te openen: blijkbaar zit er een code op de biljetten. Nu, dan niet. Ik had het gister even over de vondst van de tas met 100.000 euro, in Breda, en een eerder geval in Groningen. Uit de kranten begrijp ik nu dat de politie ervan uitgaat dat het Bredase geld bestemd was voor de aankoop van een partij drugs. De rol van de vinder blijft onduidelijk. De kranten zijn het ook niet eens over wat er verder met het geld gebeurt. Als de eigenaar zich binnen een jaar meldt, heeft de vinder min of meer recht op 10 procent. Als de eigenaar niet komt opdagen, is het geld na een jaar van de vinder. Althans, volgens de ene krant. Anderen kranten hebben het over 20 en 30 jaar. Hoeveel kranten moet je lezen om te weten hoe het echt zit?

Mink180_1 Ik moest er vanmorgen trouwens als de kippen bij zijn om een reactie te verwijderen. Niet om de reactie op zich, maar om het feit dat de beste man zijn naam en telefoonnummers eronder had gezet. Het is niet de bedoeling dat meelezende collega’s hiermee aan de haal gaan. De reactie, zonder de naam en telefoonnummers, staat nu dan ook hier.

Geachte heer,
Heb met belangstelling uw diverse verhalen gelezen.
Zag dat u in het artikel over Micky Hoogendijk en Rob Scholte ook verwees naar de de moord op Debora Horstman.
Wij hebben jaren geleden hier al eens contact over gehad.
Heb inmiddels wel wat meer nieuws over de aan zekerheid grenzende waarschijnlijke betrokkenheid van P. bij de wapens aan de Nachtwachtlaan.
Heb uit uw artikelen ook begrepen dat u contact hebt met Mink Kok; wellicht dat u wat met mijn informatie kan richting Mink, die ongetwijfeld regelmatig de wet heeft overtreden, maar in deze zaak een kunstje wordt geflikt.
Vraag van mijn kant: zegt de naam Zoran Radic u iets?

Met vriendelijke groet,

Sjaak K.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 30 mei”

 1. Dick May 30, 2006 at 12:41 pm #

  Die zakenman heeft het handig aangepakt met die helmen, dat wel. Zijn antwoord op de oh zo foute “Nazi-helm”, ja ja. Hij mag de Nederlandse media wel dankbaar zijn voor al die belachelijke en niet terzake doende ophef rond “hxc3xa9t helmpje”!

  Want wat waaien we weer lekker met alle winden mee in Nederland. Over geen enkele buitenlander mag een mop verteld worden, behalve over een Duitser (dxc3¡n mag immers alles; je mag hem voor rotmof uitschelden en de verkeerde kant op sturen), en nu opeens vallen we over een plastic speeltje? Als niemand erover had gezeurd dan was het de Duitsers niet eens opgevallen. Typisch iets voor de 4e generatie oorlogsslachtoffers die weer eens wat te zeuren heeft! Helmen van het Duitse model zijn tot in de jaren ’80 gebruikt bij de Duitse politie en zijn nog steeds bij de Duitse brandweer in gebruik. Niks Nazihelm, gewoon helm, Duitse helm of voor mijn part Stahlhelm (ohne Stahl in dit geval).

  Het is werkelijk fascinerend om te zien hoe men alles weer weet om te draaien! WIJ, de Nederlanders, waren toch de slachtoffers van WO II en als WIJ dan zo’n helmpje opzetten impliceert dat toch dat wij ludiek bezig zijn en heel voorzichtig zijn begonnen met relativeren na 60 jaar, of niet soms? Als de Duitsers nou zo’n helm zouden opzetten, dan zou dat zeker een rel geven, maar wel eentje die ik begrijp.

  Men heeft de Duitsers overigens het helmpje letterlijk voorgelegd met de vraag wat zij er van vonden; de vorm van het helmpje zegt ze niet veel. Zolang er geen foute symbolen op staan zal het ze daar een zorg zijn. Slechts naar aanleiding van al het gezeur van Nederlandse kant heeft een Duits boulevardblad een artikel geplaatst over Nederlandse supporters die met een “Wehrmachtshelm” op de tribunes willen gaan zitten.

  Maar wie zijn er nu wxc3xa9rkelijk beledigd en/of geschokt door het oranje prulletje?
  De Nederlandse supporters? Nee dus, want dat zijn degenen die hem zelf opzetten en kennelijk willen laten blijken dat ze na 60 jaar met een beetje humor iets van de eeuwige Nederlands -Duitse tegenstellingen willen proberen te relativeren (wat dus niet wil zeggen dat ze per definitie alles wat er aan gruwelijks is voorgevallen willen ontkennen of bagateliseren door zo’n ding op te zetten).
  De Duitse supporters? Ook niet want die snappen alle ophef niet eens omdat zij het ding niet (h)erkennen als oorlogs, cq. nazi symbool. De enkele negatieve reactie kwam omdat de link met ’40-’45 ze door de Nederlandse media werd ingewreven.Zouden de Duitsers wxc3xa9l geschokt zijn, dan zou dat al die zogenaamde rechtgeaarde Nederlanders die nu moord en brand roepen toch een rotzorg moeten zijn (onder het motto eigen schuld, dikke bult) of moeten die Duitsers nu opeens wxc3xa9l beschermd worden? Ik weet het niet meer.
  De immer politiek correcte KNVB? Ook niet natuurlijk, maar het leidt wxc3xa9l de aandacht even lekker af van de straat- en stadionterreur, spreekkoren, treinensloperij en nog meer van dit soort rottigheid waaraan ze na decennia nog altijd geen einde hebben kunnen maken.

  Ik zou alsnog een tegenactie kunnen starten en alle Nederlanders, die uit curiositeit een originele Duitse helm bezitten, oproepen om het ding oranje te verven en zxc3xb3 in de stadions te gaan zitten, maar dat laat ik maar achterwege, om niet de Bond van Militariaverzamelaars op mijn dak te krijgen…..

 2. Humor May 30, 2006 at 3:51 pm #

  Met Blokker bovenaan deze Site en ook nog een link naar een oranjehelm verkoper heb ik drie keer gekeken of ik soms op Marktplaats.nl was aangekomen.

  Maar na even nadenken begrijp ik het nu, op Rouveen bestaat al sinds jaar en dag een grote dumphandel en op 2 km afstand van HJK’s ouderlijke woning was een grote BB opslag met o.a. brandweerauto’s e.d. welke inmiddels opgedoekt is. Een beetje sluikreclame is dan nooit weg en door het oppimpen van deze helmen krijg je toch weer ruimte op zolder.

 3. Robbedoes May 30, 2006 at 6:11 pm #

  Ik weet de Steve Brown bekend staat dat hij niet altijd even betrouwbaar zou zijn. Maar met zijn laatste artikelen slaat hij wel de plank op zijn kop. Hij heeft me zelfs weten te overtuigen dat zijn vijand Van Hout niet helemaal kosjer is. En dat hij zich nu zo durft bloot te geven en John de Mol weet uit dagen, dat doen vele hem niet na. Dus vraag ik me af, heeft hij gelijk en heeft John de Mol banden gehad met Bruinsma? Bart Middelburg gaat in zijn boek De Dominee (hoofdstuk 10) best ver in het bloot leggen van Charles Geerts. Het is helemaal niet zo ver gezocht dat er mogelijk bepaalde dwarsverbanden zijn geweest en financixc3xable verstrekkingen. En dan nog getuigen die bereidt zouden zijn voor een rechter te verklaren John als runner actief zou zijn geweest. En hoe zit het met de telefonica transactie en vermeende voorkennis kwestie? De vermeende banden met een Mexicaanse kartel? Waarom worden al deze vermeende zaken niet door een journalist verder uitgezocht? Zolang dit objectief en diepgaand gebeurt, alle misdaadjournalisten ten spijt, heeft Steve Brown een punt aangeboord wat naar mijn bescheiden mening op zxe2x80x99n minst vraagtekens zou moeten geven. Voor mij is alleen maar roepen dat het vast niet waar is geen journalsitiek.

 4. Johannes May 30, 2006 at 9:29 pm #

  Haha Die Steve B. zit blijkbaar om aandacht verlegen daarom noemt hij zichzelf hierboven inmiddels zelfs Robbedoes. Beste Steve ik heb je stukkies zojuist eens ff doorgelezen, het werkt dus wel, deze schreeuw om aandacht.
  Maar echt, die doorgesnoven kop van je is op hol geslagen. Of het verhaal nou wel of niet waar is, op basis van jouw stukkies zullen we het nooit weten. Je lijkt Henk van der Meijden op een slechte dag wel man! Kom eens met bewijs of ook maar iets om het aannemelijk te maken. En dan bedoel ik dus niet een of andere vage doorgesnoven portier die het ook maar van horen zeggen heeft. Ook had je er goed aan gedaan vroeger je mavo af te maken zodat je nu een opstelletje in elkaar had kunnen zetten.
  Maar ik begrijp dat je je, in de bijstand de hele dag binnenzittend, erg verveelt.Op deze weblog van Hendrik Jan kan je zien hoe het dus wel moet, een behoorlijk stukje schrijven. En nou nog maar eens goed gaan oefenen he.

 5. Johannes May 30, 2006 at 9:38 pm #

  Oh ja voor de rest van de lezers hoe kom ik hier bij? Nou lees zelf maar na : http://stevenbrown.web-log.nl/

  Steve is echt de enige die zijn eigen gewauwel gelooft. Of niet soms?

 6. Robbedoes May 30, 2006 at 10:11 pm #

  Hey Johannes de doper, wil je mij svp niet verwarren met dit heerschap. Dank u. Wat is het toch geweldig dat mensen als Johannes vinden dat ze van alles mogen roepen.

  Ik blijf van mening dat waar rook is ook iets van vuur moet zijn. Dus Hendrik Jan, zoek je dit eens tot op de bodem uit willen zoeken? Zou graag willen weten hoe dit allemaal werkelijk in elkaar steekt.

 7. Ries May 31, 2006 at 12:28 am #

  Zijn wij nou zo dom, of zijn de Belgen zo slim? Ik belde in elk geval vanuit woonplaats Brussel met Opsporing Verzocht om ze te vertellen dat de tatoeage op het gevonden lijk niet het woord Solot betrof maar het woord Soloxc2xa3, met een Poolse L-met-een-streepje-erdoor. Was men erg blij mee, met die ‘tip’. Nou ja, plaatsvervangende schaamte voor mijn verlaten moederland.

  Dat de erbij getatoexc3xaberde traan misschien staat voor een moord op een gexc3xafnterneerde heb ik er maar niet bij verteld!

 8. Snorretje May 31, 2006 at 12:33 am #

  Wil even wat kwijt i.z. het artikel in het AD van dinsdag 30 mei over de verontruste berichtgeving dat men meer camera’s en minder personeel in de gevangenissen wil gaan invoeren.

  Het is duidelijk een ‘contra-strategie’ van justitie. De burgers en de politiek schreeuwen dat het niet kan en dit soort berichten laat zien dat het bajesleven een en al Wijn, Weib und Getrxc3xa4nk is.
  De politiek gaat vragen stellen en stelt vervolgens vast dat de bevolking schreeuwt om vergelding en gepaste (lijf)straffen.
  De ‘verontwaardiging’ van de heren politici ebt vervolgens weg, want ja, volgend jaar verkiezingen en dan scoor je niet met een humane tenuitvoerlegging t.o.v. boeven.

  Justitie spint dus garen bij uitzendingen waarbij men met verborgen camera-opnames live kan zien hoe goed het toeven is in de gemiddelde bajes. Of zoals laatst bij Peter R. de Vries hoe makkelijk men spullen bij een tbs-inrichting naar binnen kan smokkelen. Da’s overigens niks nieuws want dat kan en gebeurt in elke bajes al sinds jaar en dag.
  Daar is wat aan te doen, alleen dat willen en doen ze niet.

  Justitie is niet zo dom als men wel denkt. De strategie is dat op deze manier bereikt dat nog verdergaande bezuinigingen en versoberingen makkelijk(er) kunt invoeren.

  Minder personeel (dus minder mankracht en manuren) ‘bevordert’ een steeds beter klimaat richting Guantanamo Bay-achtige toestanden. Want ja, we zullen en moeten de VS achterna gaan, we liggen niet zoals vroeger 50 jaar achter op de VS, omdat we hard op weg zijn ze op alle fronten te gaan evenaren en worst case scenario (oprichting van een politieke pedo-partij) voorbij zullen gaan in de toekomst als volgens het KNMI rond 2050 de zomers heter worden. Ik voorspel dat wij ruimschoots voor de tijd dan al menige hete zomer in de bajes en achter de bouten achter de rug hebben.
  Met in de toekomst steeds meer geweldadigheden tussen gedetineerden onderling en naar het personeel toe.

  Het personeel en de bonden zullen n.a.v. de AD-berichtgeving actie-bereid zijn, schande spreken en bang zijn voor banenverlies, maar uiteindelijk gebeurt en verandert er niets zodat justitie vrolijk doorgaat met het laatste beetje humane detentievet van het gevangenisbot af te schrapen.

  Het wachten zal zijn op de eerste echte gijzeling(en) en opstanden zoals wij die alleen maar in Noord- en Zuid Amerika kennen.

  Maar maak je als personeel en burgers geen zorgen want justitie zorgt goed voor zijn personeel. En heeft bovendien een goed vangnet als de boef weer helemaal ‘geresocialiseerd en voorbereid op terugkeer in de maatschappij’ de straat op wordt geschopt. Vat je ‘m?

 9. Fretsel May 31, 2006 at 1:51 am #

  De burgemeester had ongelijk en baas Blokker had inderdaad gelijk.

  De brand onstond niet eens bij Blokker.
  Een storm in een glas water dus.

 10. Gerard May 31, 2006 at 9:45 am #

  Ik persoonlijk vind het smadelijk om met een Stahlhelm op in de stadions te gaan zitten vanwege 40/45. om zonodig de duitsers nog ff dwars te zitten. en dan die t-shirt: wir sind wieder dah. ’88
  dat is pas echt fout! vd nederlanders hahahha 88 staat namelijk in nazi kringen voor Heil Hitler 2x de 8e letter vh alfabet. of te wel: we zijn weer terug Heil Hitler. en daar zitten ze dan met hun goeie fatsoen de duiters belachelijk temaken hahaha
  gelukkig is dr een wet in duitsland op gebruik van nazi (aanverwante)tekens…zullen best wat bekeuring uitgedeeld worden voor het nederlandse nazi-shirt hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: