Dagboek van zondag 28 mei

28 May

Johnny3_3 In het Volkskrant Magazine staat een stukje over xe2x80x98Johnny Zonder Stressxe2x80x99. Bor Beekman, die het gemaakt heeft, belde me er vorige week over, hij wilde graag het telefoonnummer van Eef Hoos, maar ik begreep toen niet helemaal waar het om ging.

De naam xe2x80x98Johnny Zonder Stressxe2x80x99 kwam me meteen wel bekend voor: in 2004 was ik bij Eef Hoos in Portugal, voor het boek over Rob Scholte (xe2x80x98Bom in de Laurierstraatxe2x80x99). Eef en zijn vrouw zijn echte dierenliefhebbers en als ze een verwaarloosde hond zien, ontfermen ze zich daar meteen over. Toen ik er was liepen er een stuk of zes honden en een kat rond. De gevaarlijkste van het hele stel was de dingo xe2x80x98Johnny Zonder Stressxe2x80x99. Als ze daarmee buiten kwamen, moest-ie zwaar aan de ketting. Ik ben een keer met Eef en zijn vrouw Jeanette in een restaurant geweest, waar ze ook de dingo bij zich hadden. Laat ik er dit over zeggen: de eigenaren van enkele andere honden waren er niet blij mee.

De echte Johnny Zonder Stress is de Haagse oud-crimineel Jan Wolfss (57), die elke woensdag een eigen docusoap heeft in 4 in het land, op RTL4.

In de Volkskrant vertelt hij dat hij uit de misdaad is gestapt omdat hij te vaak werd neergeschoten: "In 2000 voor het laatst, met een machinegeweer, van drie meter afstand. Vijf kogels dwars door mxe2x80x99n lijf. Ik ben hersteld, want ik ben keihard, maar je doet toch wat rustiger aan. Vriend en vijand weten: als ik niet drink, kun je best met me praten."

Wolfss leeft op straat en hij geeft voorlichting op scholen. Op de vraag wat voor een soort crimineel hij was, zegt hij: "Wij waren incasseerders, snap je? Ik en Eef Hoos. Als je niet

betaalde, kwamen wij langs. Eef is mijn vriend. Als het moet, gaan we weer, hoor."

Op de foto ‘Johnny Zonder Stress’ bij het uitlaten in Portugal. Om ‘m groter te zien (niet schrikken…): klik op de foto.

No Responses to “Dagboek van zondag 28 mei”

  1. riet de vos November 28, 2006 at 2:47 am #

    wat een onzin over jan wolfs,hij heet geen jonny maar gewoon jan en wolfs met een s ,het is een fantast en komt niet uit denhaag maar uit rotterdam ,ook zijn misdaat verhalen zijn niet waar,maar hij is ziekal die media aandacht vind hij mooi .dus niet doen!!hij heeft veel mensen verdriet gedaan,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: