Dagboek van zaterdag 27 mei

27 May

!!!LET OP: PROBLEMEN MET HET KLEINE LETTERTYPE? GA NAAR ‘BEELD’ (BOVEN DE ADRESBALK) EN ‘TEKENGROOTTE’. ZET DEZE OP ‘GROTER’ !!!

Petrapaard475 Hoe lieflijk kan het Nederlandse landschap zijn. Zie deze onschuldige paarden in een wei bij Harderwijk. Daar is toch in de verste verte geen wolk van onheil te bespeuren, zelfs niet als je op de foto klikt en deze vanzelf groter wordt? Ach, elke plaats heeft zijn eigen duistere plekjes. Van Grootegast (zie vrijdag) naar Harderwijk is een grote stap voor een paard, maar een kleine rit voor een mens (vrij naar Neil Armstrong). Ik was vanmiddag in Harderwijk voor een halve marathon en passeerde daarbij enkele gedeelten die me bekend voorkwamen van mijn zoektocht destijds naar  Petra, de vriendin van Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn. Alleen al de gedachte dat Volkert daar ergens met een pistool stond te zwaaien, gaf mij vleugels en ik eindigde zomaar weer eens onder de 1.34.

Het weiland met paarden is van een boer waar Petra haar paardje stalde. Zij was nogal verzot op die beesten. Valt me nog mee van Volkert dat dat mocht: hij raapte mieren op en zette ze buiten de deur. Hoeveel mieren kan xc3xa9xc3xa9n zo’n paardepoot wel niet verpletteren? Nu ja, het is wel weer goed voor de strontvliegen. Daarover gesproken: de Telegraaf haalt vandaag nogal uit met de onthullingen van ex-BVD’er Paul H., die dossiers kopieerde voor Mink Kok (is de beschuldiging, Mink zelf zegt van niks te weten en de man niet te kennen. Dat zegt natuurlijk lang niet alles: in een reactie werd ik erop gewezen dat het telefoongesprek tussen Mink en mij ongetwijfeld afgeluisterd werd en dat Mink daar rekening mee hield. Dat zal wel, maar toch werkt het niet helemaal zo. Tot nu toe is mijn ervaring met Mink – en met de meeste andere criminelen met wie ik wel eens contact heb – dat ze niet zomaar wat gaan liegen. Als ze iets niet willen vertellen, of geen commentaar willen geven, zeggen ze dat.

Ik heb voor zo’n figuur als Paul H. bar weinig respect. Nu klaagt hij dat hij zich niet goed kan verdedigen, omdat hij geen staatsgeheimen mag verklappen. Dat lijkt me nogal logisch. Hij klaagt dat zijn ex-collega’s zomaar allerlei dossiers konden kopixc3xabren, dat niemand daar toezicht op hield. Dat vindt hij schandalig. Hij vergeet dat hij degene is die de belastende dossiers met staatsgeheimen naar buiten smokkelde, van zijn collega’s is dat niet aangetoond. Ik heb vaag het idee dat het eigenlijk allemaal nergens om gaat. Als ik me vergis hoor ik het graag.

Het gesprek met Mink Kok over die dossiers staat hier.  

No Responses to “Dagboek van zaterdag 27 mei”

  1. humor May 27, 2006 at 8:25 pm #

    Okay en bedankt, de extra bril kan voorlopig nog even wachten, de letters zijn weer groot genoeg. Prettig weekend.

  2. dave May 27, 2006 at 11:15 pm #

    leuke site kijk ook is op http://www.wkgermany2006.web-log.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: