Dagboek van vrijdag 26 mei

26 May

                                                         

                        Grootegast1                                    

"Aje Wiekstra uut Grootegast

schoot vier agenten voor zijn ribbekast"

Vanwege privxc3xa9-omstandigheden was ik vanmorgen in het Groningse Grootegast en ik kon het natuurlijk niet laten: toch even informeren of er in het dorp nog iets te vinden is van een van de bekendste moordzaken uit de vorige eeuw, waarover  zelfs een plaat is gemaakt. Bovenstaande grammaticaal niet geheel kloppende regels stammen uit dit lied.

Aan een afgelegen weggetje bij Grootegast is inderdaad een monumentje. Helaas had ik met gewone camera niet bij, bijgaande onscherp fotootje heb ik met mijn mobieltje gemaakt. Dat is al niet meer een van de jongste, vandaar de erbarmelijke kwaliteit. Ik ga nog wel een keer terug. Enkele Grootegasten beloofden nog wat informatie toe te sturen. Het blijft in intrigerende zaak.

De man heette overigens IJe Wijkstra. Hij was van beroep voeger en hij was scherpschutter. Hij stond al bekend als zeer gevaarlijk. Toen de politie een vriendin met kind bij hem vandaan moest halen, kwamen ze dan ook met vier man sterk. Er is heel wat meer over te vertellen. Ga ik later nog een keer doen.

In Grootegast kwam ik ook nog een Nawijn tegen (broer van). Wat mij eraan herinnerde dat ik nog iets wilde opmerken over de weigering van justitie om in de zaak Marianne Vaatstra een groot dna-onderzoek te houden. Dat bericht kwam op dezelfde dag dat gemeld werd dat er ergens in Noord-Holland voor een veel lichter vergrijp wxc3xa9l naar dit middel wordt gegrepen.

Jocamei Vanmorgen vroeg kreeg ik ook al verschillende meldingen over de Joegoslavische IJe: Joca Amsterdam is vrij. Maar ik kon er nog even niks mee, omdat ik niet bij een computer in de buurt was. Voor meer informatie: kijk op de site van onze Joegoslavische correspondente.

 

P.S.

Misschien kan een van de technische bezoekers mij even uitleggen hoe ik langere teksten uit dit gedeelte naar de zijkolom verplaats? 

No Responses to “Dagboek van vrijdag 26 mei”

 1. Humor May 26, 2006 at 11:03 pm #

  Moet ik dezer dagen eens naar Hans Anders of Specsavers of kan diezelfde computerfreak misschien ook het lettertype wat groter stellen. Dit lijkt onderhand meer op de achterkant van een polis.:)

 2. Jensen May 26, 2006 at 11:22 pm #

  Ja de vorige layout wat veel mooier !

 3. Criticushje May 26, 2006 at 11:26 pm #

  Ik vind de nieuwe opzet beter.

 4. Marko May 27, 2006 at 1:16 am #

  Ik vind de huidige layout een stuk relaxter en het geheel is dan ook beter leesbaar.

  Last van het kleine font? Dan kan je altijd je textsize nog instellen (control plus + etc.)

  Ik kan het hier op 1600×1200 prima lezen. šŸ™‚

 5. Woman2/Ada May 27, 2006 at 1:27 am #

  Hoorde vanavond dat Peter de Vries een programma hieraan gaat wijden… Natuurlijk is het vooral de familie van harte gegund maar ik vind het nog steeds jammer en moeilijk te begrijpen dat hij dat voor Ernest Louwes niet doet… šŸ˜¦

 6. Ruud May 30, 2006 at 9:23 am #

  In het bestand styles.css staat de opmaak/layout van je pagina. Hierin kun je aangeven hoe groot de karakters moeten zijn en welk lettertype je wilt gebruiken.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: