Dagboek van donderdag 25 mei

25 May

HET MYSTERIE VAN DE POSBANK

Een paar weken geleden vroeg iemand zich af hoe het eigenlijk staat met het onderzoek naar de moord op Alex Wiegmink en waarom niemand – bijvoorbeeld Peter R. de Vries – daar iets aan doet. Ik heb er zelf in de afgelopen jaren geregeld iets over geschreven, het is een van de meest intrigerende moordzaken van de afgelopen jaren. Volgens mij heeft de politie zich al zo’n beetje neergelegd bij het feit dat deze onopgelost zal blijven.

Ik weet dat Peter de Vries er graag een uitzending over wil maken, maar hij stelt als voorwaarde dat de politie moet meewerken en dat hij inzage wil in het dossier. Wie er precies dwarsligt weet ik niet, maar daar zit het ergens op vast, voorzover ik begrepen heb.

Hier volgt nu een van de artikelen die ik over de zaak heb geschreven. Ik moet de inhoud daarvan eigenlijk zien te verplaatsen naar de zijkolom, maar dat trucje heb ik nog niet onder de knie, na de verhuizing van de weblogs. Dus voorlopig maar even zo.

Wiegm1a180_1 In januari 2003 is hardloper Alex Wiegmink (44) uit het Gelderse dorpje Drempt op de Posbank vermoord. Nog altijd heeft de politie geen spoor van de daders. Het motief is ook onduidelijk, al is er wel een vermoeden: waarschijnlijk heeft hij iets gezien dat niet voor zijn ogen bestemd was.

‘Deze prent is precies zoals jij was. Atleet en gouden handen, werken in een tempo van 2 of 3 man… Liefs, Greet.’

‘Ik vond je heel lief. Groetjes, Jos.’

‘Ik hoop dat je nu geen pech meer hebt. Groetjes, Sander.’

‘Ik zal je missen, papa.’

LEES MEER

No Responses to “Dagboek van donderdag 25 mei”

 1. joop May 26, 2006 at 10:45 am #

  het heeft iets van de moord op chris van de werken

 2. erik May 26, 2006 at 3:43 pm #

  Peter R. de Vries heeft over deze zaak ooit op TV gezegd dat het een niet geplande moord moet zijn geweest; een dergelijke niet van te voren geplande moord kan juist worden opgelost (volgens Peter R.) doordat men niet alles heeft kunnen voorzien (sporen die worden achtergelaten, getuigen die iets hebben gezien); ik hoop echt dat Peter R. van deze zaak ooit een reportage maakt. Dat de politie hieraan niet haar medewerking zou willen verlenen, is onacceptabel nu zij zelf kennelijk ook geen oplossing van dit zeer ernstige misdrijf ziet.

 3. de keukelaere christine June 1, 2006 at 2:15 pm #

  hallo,
  ik ben een alleenstaande vrouw uit Belgie en heb 3,5j.samen geleefd met H.van stralen geb.19-03-1951 te rotterdam.Ik begrijp dat hij mij konstant belogen heeft en dat niets uit zijn verleden bleek te kloppen.Hij was blijkbaar een kennis van nelie kroes ik vermoed dat hij in nederland enkel met duistere zaken is bezig geweest.Hebt u voor mij eventueel iets over deze man.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: