Dagboek van zaterdag 29 april

28 Apr


Voor de liefhebbers: ondergaande zon ter hoogte van Nijmegen. Zien wij hier niet iets van Oranje Boven (en onder?) Aangezien dit zelfstandig medium de Koninginnedag (voor de nacht hebben wij geen puf) niet ongemerkt kan laten passeren, hierbij alvast deze kleurrijke bijdrage. Of is het: koninginnendag?

Misdaad en Oranje: in Panorama zag ik een overzichtje van ‘koninginnedagmoorden’. De bekendste stond er niet bij: op Marianne Vaatstra, in 1999. Omdat het na middernacht was is het officieel 1 mei, maar ze fietste naar huis na het feest in het dorp. Toevallig (?) staat vandaag op de site van De Telegraaf een uiterst opmerkelijk verhaal over deze moord: de politie zou over aanwijzingen beschikken dat de dader mogelijk in de eigen gelederen moet worden gezocht en dat allerlei aanwijzingen in die richting altijd onder de pet zijn gehouden. Het lijkt mij nogal onwaarschijnlijk, mede ook omdat het verhaal uit de koker van Hilbrand Nawijn komt. Politici die zich met onopgeloste moordzaken bemoeien, daar komt meestal niet veel goeds van. Vooral niet als het gaat om zaken die veel media-aandacht hebben gehad. Er is ook al heel lang een gerucht dat de moordenaar een gevangenisbewaarder uit het noorden des lands is en uiteraard wordt het complex erbij genoemd. Ik ben bang dat het in dezelfde categorie valt als dit politieman-verhaal, maar ik hoop uiteraard dat het wxc3xa9l klopt. Het wordt tijd dat de zaak wordt opgelost, ik vind het nog steeds onbegrijpelijk dat dat niet is gebeurd. Voor het artikel zelf: klik hier.

De bezoekersprognoses voor vandaag (van deze site) beloven niet veel goeds. Dat is maar goed ook: het volk dient niet voor (of achter) de computer te hangen, maar feest te vieren: koekhappen, naar vuurwerk kijken en rotzooi verpatsen. Of mee te doen aan uiteenlopende activiteiten. Bijvoorbeeld de autorodeo in Rouveen. Het is met afstand de domste sport die je kunt bedenken: in een weiland met oude auto’s net zo lang tegen elkaar aan botsen tot er maar eentje meer overblijft (geloof ik, ik heb het al heel lang niet meer gezien).
Maar wel leuk om te doen. Ik heb er zelf xc3xa9xc3xa9n keer aan meegedaan. Was geen succes. Probleem was dat bij het ‘oefenen’ de eerste auto al total loss was gereden en de tweede al zodanig beschadigd raakte dat hij op de dag zelf amper vooruit kwam. Ik neem aan dat Hare Majesteit in Almere met beschaafder (maar wel saaier) uitingen van oranjeliefde te maken krijgt. Voor degenen die minder gecharmeerd zijn van het oranjehuis is het wel een mooie gedachte: de leden van de koninklijke familie in afgedankte hofauto’s, opgejaagd en aangebotst door plattelandsjongeren. Maxima heeft trouwens al enige ervaring. Ideetje voor volgend jaar?

No Responses to “Dagboek van zaterdag 29 april”

 1. Clary April 29, 2006 at 9:15 am #

  Heel bijzondere foto!!!!!!

 2. Scholier anno 1960 April 29, 2006 at 12:44 pm #

  Hilbrand in de misdaadjournalistiek? Denkt hij nu werkelijk, omdat zijn roots op Staphorst liggen, hier nu ook al deskundig in te zijn? Voor HJK hoeft er toch geen concurrentie bij?

 3. Woman2 April 29, 2006 at 1:34 pm #

  Het zal met je bezoekersprognose wel meevallen… hihiih… zie er nu iig 8 bezoekers staan!! En wat een grappige laatste alinea, whahah, vooral die zin over Maxima… šŸ˜€

 4. NIET NIXJE April 29, 2006 at 1:54 pm #

  Wat een treffende foto (bovenste), donkere wolken pakken zich samen boven iets oranjeachtigs.
  Heb zelf even een wandeling met de hond gemaakt en tot mijn grote vreugde geconstateerd dat er nog slechts een vlag troosteloos (als hing hum halfstok) in de regen hing.
  Vorig jaar nog vijf onnozelen geteld, dus er is hoop .
  Heb gelijk bij het opstaan het alternatieve volkslied,
  (dagboek 27 april) gezongen.
  Overigens is de man die aangereden werd door maxi er bekaaid van afgekomen.
  Maxi is niet veroordeeld, lijkt mij ook moeilijk als dat in naam van schoonmoeder moet geschieden.
  Lang leve de koningin……hoezo….hoezo….hoezo ???

 5. Snorretje April 29, 2006 at 7:34 pm #

  Prison Break in Holland. Willem overgeplaatst naar de max vleugel van de ebi vught vleugel omdat ze bang zijn dat hij uitbreekt dan wel uit de bajes wordt gehaald.
  Dat dit gebeurd is is een logisch gevolg van.
  Kijken of onze beller die via deze site commo heeft met HJK dat kan bevestigen.

 6. truus April 29, 2006 at 7:47 pm #

  Tja, ik had ook weer geen lintje dit jaar, stond ook al weer niet in de Quote, tel hoegenaamd niet mee.
  Toch werk ik heel hard hoor, net als Beatrix. (zegt men….)

 7. tvmannetje April 29, 2006 at 8:55 pm #

  DINSDAG GA IK NAAR PETER R. kijken al is het maar om enigszinds besmuikt te lachen. En ik heb een waterdichte theorie over waarom de Vries de moord op JFK gaat oplossen. Zie: http://tvmannetje.web-log.nl/log/5689505

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: