Dossier Mink Kok 2: bericht uit de bajes

29 Mar

In 1993 woont drugshandelaar Jaap van der Heijden (zie onder achtergronden: Mink Kok 1: de wapens, de deal) aan het Luttik Oudorp 109 in Alkmaar. Het is een grachtenpand in het centrum van de kaasstad en het is er op zaterdagmiddag 10 april een tamelijke drukte van belang. Er zijn veel toeristen en dagjesmensen en qua winkelen laten ook de grachtpandbewoners zich niet onbetuigd. Hier en daar wordt geklust, men fietst wat, kortom, het is een gezellige drukte zoals we die kennen uit de boekjes van de Soete Suykerbol. Maar, als de verhalen kloppen, zijn er ook heel wat boeven op pad, met hun kerfstok in de aanslag. Er zouden op deze Paaszaterdag zelfs zo’n tien kopstukken uit de Amsterdamse onderwereld zijn afgereisd om van nabij te aanschouwen hoe Van der Heijden uitgerekend op Stille Zaterdag met een oorverdovende klap naar het hiernamaals zal worden gezonden. Er worden namen genoemd als Jules Jie, Mink Kok, Jan Femer, Stanley H., een zekere G., een Van der L. Vrouw Achteraf lopen de verklaringen uiteen, maar waarschijnlijk is het een vrouw geweest die deze middag een tasje aan de deur van het pand op nummer 109 heeft gehangen. Slechts enkele minuten later komt Van der Heijden thuis. Als hij bij de deur is, wordt de bom die in het tasje zit van afstand tot ontploffing gebracht.

LEES MEER

No Responses to “Dossier Mink Kok 2: bericht uit de bajes”

 1. Peter Lek March 30, 2006 at 1:05 pm #

  Mink K. en de wapens aan de Nachtwachtlaan, iets klopt daar niet. Ik zelf woonde in die tijd op de Nachtwachtlaan. In de week van de wapenvondst liet ik een klusje doen door de vaste loodgieter van die flats, die verteld me doodleuk dat hij de degene was die een waterlek MOEST creeren opdat de hermandad kon binnen treden in de flat waar de wapens lagen. Volgens de loodgieter liep er een agent rechtstreeks naar een kast waar wapens lagen.Hoe toevallig is zo’n vondst?

 2. anoniempje :S March 30, 2006 at 11:43 pm #

  k hoop dat je een misdaad verslaggever bent
  om iets op te lossen! Want John van de Heuvel heeft er alleen maar in zitten wroeten. En daardoor zijn er een hoop mensen niet meer! Begrijpt hij dan niet dat ie mede schuldig is!!!!
  Heb je trouwens ooit al iets op gelost?
  Of ist alleen maar voor de spanning?
  Kheb je weblog pas een minuut geleden ontdenkt
  dus zal er een andere keer nog eens komen kijken…

  sorry dat ik misschien zo bot schrijf maar
  tis toch verschrikkelijk dat door
  dat gezeur van “doe dat interview nou”
  mensen uit eindelijk ja zeggen en hoppa
  niet meer zijn…

  Laat ze met rust!! Of laat het aan politie
  en justitie over.. of zijn dat de boeven???

  vr gr anoniempje

 3. ik May 8, 2006 at 2:33 pm #

  mike verfuurt een kroongetuige? Robert kok een mol?

 4. joris February 7, 2008 at 12:33 am #

  Dit is een artikel, de dato 2000, over de affaire Kok-Veeckman, uit de Belgische krant De Standaard.

  Hollands getreuzel nekt onderzoek spion

  BRUSSEL — Door getreuzel van de Nederlandse justitie kan een hoofdverdachte in een Belgisch spionage-onderzoek niet meer worden verhoord. Hij is twee weken geleden doodgeschoten. Het Brusselse parket had maanden geleden de ondervraging van deze Nederlander aangevraagd, omdat spion Koen V. een massa geheime informatie van de Algemene Politie Steundienst aan hem had verkocht.

  Het Brusselse parket meet sinds november 1997 de schade op van het mollenwerk van Gentenaar Koen V. Die ambtenaar beheerde jarenlang vertrouwelijke gegevens van het internationale politienetwerk Sirene. Het parket achterhaalde drie jaar geleden dat Koen V. belangrijke informatie verkocht aan Nederlandse drugsbazen.

  Het onderzoek toonde aan dat de Nederlandse drugsbazen Mink Kok (39) en Jan Femer (56) de belangrijkste kopers waren van de geheime politiegegevens. De Brusselse onderzoeksrechter Jeroen Burm verspreidde tegen hen een internationaal arrestatiebevel. Kok werd in januari 1998 aan de Frans-Spaanse grens gearresteerd en aan Belgixc3xab uitgeleverd. Tot grote woede van het Brusselse parket mocht hij na enkele weken al de cel verlaten.

  De tweede hoofdverdachte, Jan Femer, bleef spoorloos tot hij begin dit jaar in Amsterdam opdaagde om een oude gevangenisstraf uit te zitten. Onderzoeksrechter Burm bestelde bij het Nederlandse gerecht meteen een rogatoire commissie, zodat hij Femer over zijn rol in het dossier Koen V. kon ondervragen.

  Maandenlang zat het Brusselse parket zonder enig teken van leven vanuit Nederland. Tot op 25 september de Nederlandse kranten plots groot uitpakten met de liquidatie van Jan Femer. De drugsbaron was voor een weekendje vrijgelaten uit de cel en was meteen koelbloedig doodgeschoten. Het Brusselse parket was gisteren niet te spreken over het onverwachte einde van het onderzoek naar Koen V.
  xc2xa9 2000 Corelio

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: