Dossier Mink Kok 1: de wapens, de deal

29 Mar

"De volgende die op de lijst staat te worden doodgeschoten is, nog steeds volgens Endstra, de nu nog gedetineerde topcrimineel Mink Kok. Holleeder zal hem laten doodschieten zodra hij een voet buiten de gevangenis zet. ‘Die denkt, als-ie buiten komt: gabbertje gab, weer allemaal vrienden. Maar dat is niet zo. Die Holleeder heeft dus de twee of drie jaar dat die man weg is, aan de poten van zijn stoel gezaagd." Aldus de ‘achterbankfiles’ waarin vastgoedmagnaat Willem Endstra uit de doeken doet dat Willem Holleeder de grote man is achter minstens 25 liquidaties in de onderwereld.

Alleen deze zinnen geven al aan dat Endstra niet erg op de hoogte was: Mink Kok zit al vast vanaf september 1999, toen hij is aangehouden voor de wapenvondst in een flat aan de Nachtwachtlaan in Amsterdam. Daar was veel over te doen. De wapens waren ontdekt nadat buren hadden geklaagd over wateroverlast. Drie maanden eerder was er aan de Vrijheidslaan in Amsterdam een partij wapens ontdekt, ook omdat buren klaagden over wateroverlast. In de flat aan de Nachtwachtlaan wordt een soort voorraadbriefje gevonden met het handschrift van Mink Kok, waar ook het woord ‘Vrijheidslaan’ op staat. Zijn vingerafdrukken komen voor op de wapens.

LEES MEER

No Responses to “Dossier Mink Kok 1: de wapens, de deal”

  1. jakup September 28, 2006 at 12:37 am #

    hej da is niet zo shlekt dat in nederland geburen dejze dingen ik ben een junge from kosovo ik heb gevond in nederland 13 jaren en zeij heben mij terug gesturt in kosovo ik hop dat elke dag deijze dingen geburen dar vant juli zijn flikers

  2. arie October 9, 2006 at 12:43 pm #

    Hey Kosovaar, in die 13 jaar had je op zn minst normaal Nederlands kunnen leren maar daarvoor ben je dus zelfs te achterlijk. Stumper.

  3. belgrade boys October 25, 2006 at 11:11 am #

    kosovo flikker op man picko siptarska wegwezen uit kosovo kosovo is servie eraus

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: