Dagboek van donderdag 30 maart

29 Mar

Een van mijn contacten belt met een bizar verhaal: afgelopen maandag zou er in een winkelcentrum in Assen, tussen 12 uur en half 2, een bus van een bordeel hebben gestaan waar schoolmeisjes naar binnen werden gelokt. ‘Een knappe gozer bood 1000 of 1500 euro als ze xc3xa9ven mee naar binnen wilden om iets te doen. Zodra er een meisje binnen was, kwam er een stel mannen achteraan die haar verkrachtten. Mijn vriendin zag het gebeuren, ze kon het niet meer aanzien en aanhoren, het gegil van die meisjes. Ze kwamen er met gescheurde kleren en bloedend uit.’ Het zou gaan om de bus van een bordeel in een plaatsje in Drenthe, waarvan ik de naam nog maar even niet zal noemen, het lijkt me haast te onwaarschijnlijk om waar te zijn. Mijn tipgever heeft wel de politie gebeld. Als er iemand iets meer over weet of iets heeft gezien, hoor ik het graag. De rijdende bordeelbus zou op onverwachte momenten in het noorden des lands opduiken, in de buurt van scholen, en moeilijk te traceren zijn. Een spookbus! Of een Broodje Bus?
En, meisjes, als jullie toch naar binnen gaan: zet de camera op je mobieltje aan, voor zo’n filmpje heb ik wel een bedragje over. Of is dat geen stijl?

Mink Kok belde uit de gevangenis in Scheveningen. We hadden het over de wapens aan de Nachtwachtlaan, de Mol van Vlaanderen, Sentaro, Evert Hingst en toen moest hij ophangen. Het hele gesprek staat hier.

Een reageerder op het stuk over Volkert van der G. en de moord op milieu-ambtenaar Chris van de Werken vraagt zich af waarom de man op zondagmiddag alleen naar het bos ging, of dat niet verdacht is. Nee. Eerst zouden er andere gezinsleden meegaan, maar de xc3xa9xc3xa9n was ziek, de ander had geen zin, en dus ging hij alleen een eindje wandelen. Mijn theorie is dat Volkert hem al langer heeft geschaduwd en nu zijn kans schoon zag. Of hij (Volkert dus) had gewoon geluk dat er verder even niemand in de buurt was. Wat mij nog steeds irriteert in deze zaak is dat de politie destijds bekendmaakte dat Volkert niet de dader was, omdat er niet dezelfde kogels waren aangetroffen als bij Pim Fortuyn. Als je dat soort teksten leest, verbaast het je niet dat deze moord nooit is opgelost. Ik vind nog steeds dat er een standbeeld voor Hans Smolders moet worden opgericht: als hij niet meteen achter Volkert was aangerend, geloofde 95 procent van de Nederlanders nu dat Fortuyn door de Marokkaanse maffia om zeep is geholpen.
De reageerder vindt het ook vreemd dat de familie van Van de Werken niet aan de weg heeft getimmerd in de media. Dat vind ik helemaal niet vreemd, maar juist erg verstandig. Wij media maken doorgaans gretig misbruik van de wanhoop van achterblijvers: men heeft de hoop dat de publiciteit iets oplost. Helaas is dat zelden het geval. Overigens heeft de vrouw van Chris wel meegewerkt aan een programma van de Evangelische Omroep. De reportage staat hier.

Mijn Amerikaanse correspondente meldt dat ze zich meent te herinneren dat in de vorig jaar uitgezonden documentaire over singer-songwriter Rufus Wainwright een passage voorkomt waarin hij vertelt dat hij ook meth heeft gebruikt (zie dagboek van dinsdag). “Gelukkig heeft hij er niks aan overgehouden,” schrijft ze. Ik kan me dat zelf niet herinneren. De correspondente en ik zijn twee keer bij een optreden van Rufus geweest, xc3xa9xc3xa9n keer op Crossing Border en een keer in Paradiso, vorig jaar. Ik ben eigenlijk meer van de generatie van zijn moeder, een van de dames Kate en Ann MacGarriggle (‘Complainte pour St. Catherine’ en de ‘Bike Song’). Die Rufus heeft een luide en indringende stem, dat mag je wel zeggen. Een paar grotere foto’s van het optreden in Den Haag, Crossing Border, zijn hier te vinden.

No Responses to “Dagboek van donderdag 30 maart”

 1. PV March 30, 2006 at 11:33 am #

  Die bus lijkt mij een typische broodje aap.

 2. Peter Lek March 30, 2006 at 12:59 pm #

  Mink K. en de wapens aan de Nachtwachtlaan, iets klopt daar niet. Ik zelf woonde in die tijd op de Nachtwachtlaan. In de week van de wapenvondst liet ik een klusje doen door de vaste loodgieter van die flats, die verteld me doodleuk dat hij de degene was die een waterlek MOEST creeren opdat de hermandad kon binnen treden in de flat waar de wapens lagen. Volgens de loodgieter liep er een agent rechtstreeks naar een kast waar wapens lagen.Hoe toevallig is zo’n vondst?

 3. Diana March 30, 2006 at 1:25 pm #

  Beste H.J. Korterink, -Het verkapte socialisme en de beerput die opengaat, geschreven door Muriel Muyes- is ook bizar om te lezen en te zien. http://www.hetvrijevolk.com 😦

 4. Henk Lek March 30, 2006 at 2:00 pm #

  Sexbusje is idd een “urban legend” want dit verhaal gaat al langer rond. (Of iemand is op een idee gebracht natuurlijk). Een tijdje terug had je ook dat hardnekkige verhaal van die smileys die zgn. in meisjesgezichten zouden zijn gekerft.

  Er is nxc3xb3g een (wapen)vondst gedaan na “wateroverlast “. Aan de Vreiheidslaan, een paar maanden eerder. Ja, toevallig he. Wie hier meer over wil lezen, een aanrader is

  http://www.stelling.nl/followup/octopussy.html

  Peter is overigens geen familie…

 5. Jesse March 30, 2006 at 4:32 pm #

  Was idd een mooi concert, van Rufus Wainwright. Volgende keer zijn we er weer.

 6. paul March 30, 2006 at 8:18 pm #

  Ik heb deze site de laatste weken met interesse door gelezen. Wat mij opviel is dat H.J. Korterink, Maurice de Hond tunnelvisie verwijt in de Deventer Moordzaak.

  Nu ik jouw visie over de moord op Chris van de Werken lees, bespeur ik bij jou ook een zeker mate van tunnelvisie ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: