Dagboek van dinsdag 28 maart

28 Mar

Ik heb mijn buitenlandse correspondenten even aan het werk gezet. De Canadese stort zich op het zeehondjesknuppelen. Er is een knuppelquotum vastgesteld om de oorspronkelijke bewoners tegemoet te komen, maar daar zou op grote schaal misbruik van worden gemaakt door commercixc3xable handelaren. Ik verwacht keiharde gegevens!
Afgelopen weekeinde schijnt er op de Nederlandse televisie een uitzending te zijn geweest over de nieuwe drug meth. Die zou je zelf kunnen maken, met gootsteenontstopper en batterijstroom. Zou in de Verenigde Staten vooral populair zijn in provinciestadjes. Aangezien mijn Amerikaanse medewerkster qua locatie geheel aan het profiel voldoet (Farmington in Missouri) vroeg ik haar of ze er wel eens van had gehoord: meth of zonder. Het antwoord kwam snel: ‘Geef mij maar zonder’.
Ze schrijft:”Wel eens? Het wordt hier ontzettend veel gebruikt! Niet meteen onder de mensen met wie ik omga, maar ik ken wel een jongen van school (die nu ondertussen niet meer op school is…) die meth gebruikt. Hij zag er vreselijk uit; zijn tanden helemaal verrot, en zijn huid… Geen fijn gezicht. Wel toevallig dat je er naar vraagt, net vandaag vertelde een meisje uit mijn klas een verhaal, ik zal ‘t wel even vertellen. Zij werkt in een Walgreens, dat is een soort supermarkt, waar je onder andere medicijnen kunt halen. Afgelopen zaterdag kwam er laat op de dag een niet al te fris uitziende man binnenlopen, die vroeg om een bepaald medicijn. Hier is het de regel dat je een geldig identiteitsbewijs moet hebben om medicijnen te kunnen kopen. Zij vroeg hem dus naar zijn rijbewijs, maar hij zei tegen haar dat hij het medicijn alleen maar kocht voor een collega van hem. Zij vertelde hem dat ze het niet aan hem kon verkopen als hij geen id kon laten zien; toen begon hij tegen haar te schreeuwen: “Fuck you! I can make my meth with a million other things!” Het is dus inderdaad wel een probleem hier. Die jongen van school trouwens – toen hij hoorde dat ik ‘uit Amsterdam’ kwam probeerde hij me meteen over te halen om meth te proberen, aangezien ik wel wat gewend zou zijn qua drugs. Dacht ‘t niet dus.”
Ik kwam er ineens achter dat ik vorig jaar al gegevens over meth had verzameld en dat het vooral draait om efedrine, dat normaal gesproken gebruikt wordt bij verstopte neuzen.
Op de foto’s staan ‘Faces of Meth’: gebruik(st)ers vxc3xb3xc3xb3r en na enkele maanden, soms enkele jaren, verslaving. Op deze site zijn meer ‘gezichten van meth’ te zien.

Eef Hoos belde, vanuit Portugal. Donderdag was er een boom op een stroompaal gevallen, vandaar dat zijn toen aangekondigde explosieve reactie nog even uitbleef. Daarna had hij te kampen met de cursor die na het intikken van een paar regels op de verkeerde plek kwam te staan en daar niet meer wegwilde, dat schoot ook niet op. Volgens Hoos is de nieuwe zorgverzekering xc3xa9xc3xa9n grote oplichterstruc van Balkenende en consorten. Hij wil dat ik een gesprek arrangeer bij Barend en Van Dorp, waar hij in discussie kan met onze premier. Enige misdaadverslaggevers (hij dacht aan Peter R., Bas en mij) zouden de jury moeten vormen. Ik wil BVD wel bellen, maar de kans dat bijvoorbeeld een Balkenende, een Peter R., een Bas en een ikzelf ten Talpa verschijnen lijkt mij niet al te groot. Later vandaag kom ik er nog even op terug.
Mink Kok belde gisteren, uit de gevangenis in Scheveningen. Ik schreef vorige week dat zijn vingerafdrukken op de wapens in de Nachtwachtlaan waren aangetroffen. Dat klopt niet, het was op een vuilniszak, op een deurpost en in een kast. Hij wilde er nog wat meer details over geven, maar toen werd hij weggeroepen. Hij heeft maar een beperkt aantal belminuten. Hij zou vandaag terugbellen.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 28 maart”

 1. Henk Lek at 9:27 am #

  Meth(amfetamine) is idd een enorm drama in de VS aan het worden. Zelf vrij simpel te maken uit diverse reguliere medicijnen, 10x zo heftig als xtc en ook 10x slechter voor de gebruiker. (Toevallig is er zo om 11 uur op radio 1 iets over een “nieuwe” drug die scholieren in NL uit hoestdrank destilleren. Geen meth dacht ik.)

 2. Henk Lek at 9:28 am #

  @Eef *gaap*

 3. Gert de Korte at 2:55 pm #

  De link naar “Faces of meth” werkt niet. In de Groene Amsterdammer stond in 1998 al een verhaal over meth. Zie http://www.groene.nl/1998/3/tr_meth.html.

  Prima weblog, ga zo door!

  Gert de Korte

 4. mary-ann at 3:00 pm #

  @ Gert, de link werkt wel alleen staat er * url * teveel.. even weghalen en dan werkt ie prima.. 😛

 5. Gert de Korte at 3:19 pm #

  @ mary-ann,

  Daar was ik al achter, maar het leek me wel zo aardig om dit te melden tbv de eigenaar van deze weblog.

  Gert de Korte

 6. mary-ann at 3:21 pm #

  Het is een afschuwelijke drug !!

  Hier kun je een kijkje nemen wat het met het ongeboren kind [url=http://www.cbsnews.com/stories/2005/04/29/eveningnews/main692101.shtml/] doet ]/url]
  rechts > video

  Dit zal waarschijnlijk wanneer het echt doorzet in Nederland voor nog veel en veel meer criminaliteit zorgen.

 7. hans rietveld at 5:19 pm #

  ben zo benieuwd of er in die schroeven tijdens het gesprek met de roy en zijn echtgenote margartha geheime camera’s zaten .Die vraag blijft me bezig houden,Waarom moesten de media een dag wachten .Op de foto zag je wel dat er twee gaatjes zaten.

 8. Anna at 11:52 pm #

  Aan HJ: herinner jij je die documentaire over Rufus Wainwright nog? Vogens mij vertelde hij daarin dat hij ooit verslaafd was aan meth (zelfs toen hij z’n albums aan het maken was). Het is het er bij hem gelukkig niet echt aan af te zien.
  En over die schroeven; elk gaatje een cameraatje? Dacht het niet..

 9. EricdB at 12:05 pm #

  Deze drugs bestaat al jaaaaren. In 1993 kwam een vriendin van me terug uit de States, na een poging een carrixc3xa8re als fotomodel te starten. Ze was intussen verslaafd geraakt aan “Crystal-Meth” of gewoon “Crystal” zoals ze het daar zeggen, en zij heeft nog maanden last gehad van Psychoses, afkickverschijnselen etc Ze was niet in staat zelf terug te komen, en moest door haar ouders opgehaald worden…”Anders had ik me doodgesnoven” zei ze….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: