Dagboek van zaterdag 25 maart

25 Mar

Is Ruud de Wild ook misdaad? Voor de meeste luisteraars van Radio 538 (waar ik zelf af en toe ook bij hoor) misschien niet, voor mij is hij toch vooral ‘de man van Pim Fortuyn’: ik had geloof ik nog nooit van hem gehoord voor die fatale dag op het Mediapark. Later verbaasde ik mij er vooral over dat hij zoveel verstand had van ‘oude’ muziek. In het Nederlands Dagblad van vandaag staat een uitermate boeiend interview met De Wild, over zijn geloof, de dood van zijn moeder en een zus die op het toilet een papiertje heeft hangen met namen van mensen voor wie gebeden zou kunnen worden. “Daar stond ik tussen! Waar haalt zij het brute lef vandaan om voor Jezus te gaan spelen? Hoe arrogant, dan ben je niet goed bij je hoofd, dan moet je op de brandstapel!” En deze quote kan ik ook niet ongemerkt laten passeren: “Er zijn wel erg veel domme mensen, zeker onder 538-luisteraars. De meeste bellers kunnen niet meer dan drie- of vierletterwoorden uitbrengen.”

Morgenavond (zondag) zit Peter de Vries bij de Woestijnruiters Pauw en Witteman om te praten over Cor van Hout, Willem Holleeder en Bram Moszkowicz. Drie mensen met wie hij veel te maken heeft gehad. De misdaadjournalisten zijn de laatste tijd niet van de buis te slaan, maar dat is ook logisch: het zijn barre tijden in de branche. De bijgaande foto van Cor van Hout is ook het meest zoals ik mij hem herinner van de laatste keren dat ik hem heb gesproken, op de meeste foto’s die van hem in omloop zijn staat hij minder flatteus.

Ik zou nog even terugkomen op de rechercheur die zijn laptop in de auto had laten liggen toen hij in een eetcafxc3xa9 aan de Amstelveenseweg in Amsterdam zat. Ik kom zelf ook wel eens in zo’n soort gelegenheid, aan diezelfde weg, als er veel files staan en ik de tijd beter kan gebruiken door wat te gaan eten en de vakbladen (ANP) door te nemen. Ik heb vaak foto-apparatuur bij me, maar ik peins er niet over die spullen in de auto te laten liggen. De Amsterdamse rechercheurs zijn al zxc3xb3 gewaarschuwd, ik begrijp niet wat zo’n man bezielt om die laptop in de auto te laten liggen. Het is misschien wat onhandig om zo’n ding mee aan tafel te nemen (en naar het toilet), maar dan kun je het toch even afgeven? Wat ik nergens heb gelezen is: wat deed die man daar eigenlijk? Als je bij de recherche in Amsterdam werkt, hoef je niet in diensttijd te gaan eten. Dus was hij op weg naar huis. Of hij was bezig met een geheime missie, waarbij de laptop met het logo van de politie hem in de weg zat. Maar als dat zo is, zullen ze het wel weer onder de pet houden.
Over eten langs de weg gesproken: in het dagboek van 6 maart had ik het even over Martin Bril en restaurant Schep, bij Hoevelaken. Ik heb er pas even een foto gemaakt van het nogal altijd desolaat ogende pand. Er kwam meteen een man naar buiten van ‘security’, niet echt een gastenlokkend type, die nogal argwanend vroeg waarom ik dit deed. Ik legde het uit en hij vertelde dat ze binnenkort open gaan, met een nieuw concept. Van het oude Schep keert niets meer terug. ‘t Is niet anders.

Later vandaag misschien meer, maar dat wordt wel avond: ik ga nu eerst naar Den Haag voor de CPC (en dan weten de loopvrienden wel waar ik het over heb).

No Responses to “Dagboek van zaterdag 25 maart”

 1. Misdaadverslaggever at 1:04 pm #

  Succes met de loop…helaas loop ik dit jaar niet mee…wel volgende maand in Rdam. 😉

 2. Frans van Dongen at 1:38 pm #

  Ruud de Wild had nog nooit van Fortuijn gehoord.
  Hij is inderdaad niet dom, maar gewoon achterlijk.

 3. Frans van Dongen at 1:22 pm #

  Sorry Ruud, ik las niet goed.
  Korterink had nog nooit van jou gehoord, dat was het.
  Wel vreemd dat Korterink zo van je onder de indruk is.
  Je hebt namelijk niets te melden.
  Behalve dan dat je het vreemd vond NOOIT gehoord te zijn door de politie.
  Maar daar wil Korterink zich niet aan branden.

 4. Ger de Wit at 9:21 pm #

  Wat info over Ruud en Pim kort na de moord:

  “Verder uitspraken van dat de ambulance er 9 minuten over deed om terplaatse te komen klopt ABSOLUUT niet, de getuige die naast Pim stond toen dit gebeurde, Ruud ter Wild, beweerde gisteren dat dit zeker 20 min. in beslag nam, hij vroeg ook waarom dat hek niet in Godsnaam open ging??!! ‘Er is een computerstoring’ (stel je eens voor dat Pim het nog zou gaan overleven met behulp van het ambulance-personeel!!) werd er verteld! Binnen 3 min was er een complete politie-brigade met honden en kogelvrije vesten op touw gezet, om de ‘dader’ te pakken, ik denk eerder dat zij al voor 18.00 in paraatheid waren om dit toneelspelletje mee te gaan spelen.”

  “Dat Smolders chauffeur was en niet butler Herman heeft te maken met de toegenomen bedreigingen door de PvdA en Groen Links waarbij deze partijen opriepen, via o.a. de door hen gesubsidieerde organisatie de internationaal-socialisten, om het huis van Pim Fortuyn in brand te steken. Daarom moest butler Herman het huis blijven bewaken, iets dat Pim Fortuyn terloops noemt in het oorspronkelijk gecensureerde interview met Ruud de Wild, een half uur voor Pim doodgeschoten werd zegt hij nog letterlijk dat Herman niet meer kon chaufferen.
  Het eerste plan van de moordenaars hield in dat Pim Fortuyn in zijn eigen huis zou worden vermoord, althans dit is de informatie die gelekt werd naar Pim Fortuyn, en wel op 7 mei gezien de symbolische datum (capitulatie van de nazi-legers, Pim Fortuyn was immers als tweede Hitler neergezet). Dit is zoals gesteld op 6 mei uitgelekt en Pim Fortuyn besloot niet meer naar huis te gaan maar tot 15 mei buitenshuis te verblijven. Alle telefoonboodschappen van Pim Fortuyn werden echter afgeluisterd (o.a. door de Mossad naar nu gebleken is). Daarom werd het back-up plan uitgevoerd”

  “Cruciaal zal de getuigenis zijn van Ruud de Wild. Hij heeft als enige de dader goed gezien en kan mogelijkerwijs aangeven of od VvdG was of wellicht een ander.”

  “Wat ik niet begrijp is dat alles rondom de aanhouding zo raar verlopen is en dat daar zo nu zo weinig over gezegd wordt.
  ik bedoel, als je ruud ter wild hoorde in VillaBvD, zij zijn niet eens gehoord, daarbij zeiden zij dat alle berichtgeving in de kranten niet klopte. De tijdstippen kloppen niet. De politie had de vermoedelijke dader al binnen 5xc3¡6 minuten. volledig in kogelvrije bepaking dus een echt arrestatie team. Een normale agent mag iemand die vuurwapengevaarlijk is niet eens aanhouden. Er waren meteen honden bij en dat alles binnen hooguit 10 minuten. Volgens ter wildt droeg de dader een houthakkers-blouse. Die volkert droeg een lerenjas. Je moet al heel goed op de hoogte wezen van de weg op het media park en dan ook nog weten dat deze vluchtroute bestond. De berichtgeving over Volkert ging me ook iets te makkelijk. Overspannen, net een kindje allemaal veel te begrijpelijk. Oude foto dus daar kunnen getuigen verder weinig mee.”

  “Ikzelf ben nog uit de verplichte dienstijd periode en heb ook geschoten met vuurwapens waaronder een FN browning in verband met mijn opleiding , geloof me er gaat heel wat oefening aan vooraf ( minstens een half jaar ) voordat je een ballon kapot schiet op een afstand van 4 meter , de dader stond volgens oogetuigen op ongeveer 10 meter afstand.met o.a.Ruud de Wilt en paul nabij omdat Pim zich nog vastklampte aan Ruud toen deze getroffen werd in zijn rug DAT waren de eerste schoten . nou is het zo dat als iemand in zijn rug getroffen wordt deze VOOROVER valt en niet achterover.Pim lag achterover toch ,dat hebben we allemaal gezien op TV tijdens de reanimatie.”

 5. jort at 5:06 pm #

  check op http://www.nps.nl/kunstof (bij archief) het interview met Ruud de Wild, dat is nog veel indringender.l

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: