Dagboek van dinsdag 28 februari

28 Feb

NSE Nieuws liet gisteren de Alkmaarse kroegbaas Leon van der Helm aan het woord. De strekking was dat hij door Willem Holleeder was bedreigd in opdracht van vastgoedman Eric de Vlieger. Nu heb ik toevallig een bronnetje aan de andere kant, meer richting Itzhak M., de Israxc3xablische bodyguard die inmiddels al weer heel wat uurtjes in het gevang heeft lopen zuchten. Het is een beetje hetzelfde verhaal: een horeca-ondernemer gaat in zee met een investeerder/belegger – in deze gevallen De Vlieger. Het project mislukt, er ontstaat ruzie over wie nu wat moet betalen of beloofd heeft en vervolgens loopt xc3xa9xc3xa9n partij naar de media of naar de politie om de andere partij te beschuldigen van afpersing en bedreiging.

Het zal allemaal wel, maar ik vraag me wel af of degenen die nu zo lopen te schreeuwen en beschuldigen (Dennis P. en deze Leon van der Helm) niet ook eens een handje in eigen boezem moeten steken. Over die Dennis heb ik het al eerder gehad, bij Van der Helm vraag ik me af waarom hij niet met een bank in zee gaat als hij zo nodig zijn geld in een project in Spanje wil steken. Als het allemaal betrouwbaar en kosher en wit en veelbelovend rendabel is, waarom zou je dan zaken doen met zelfstandige vastgoedjongens waar toch altijd al een tweederangs geurtje omheen hangt?

Het proces tegen Richard H. brengt weinig nieuws: alles was al bekend. Het enige interessante was: ben je gek als je zoiets doet, je eigen gezin letterlijk uit de weg ruimen voor een affaire met een internetliefje, of valt dit in de categorie normaal – dus toerekeningsvatbaar. De deskundigen zijn het er inmiddels over eens: het laatste. Wel zag ik in xc3xa9xc3xa9n krant de opmerking dat Richard H. niet gestoord is, maar ook geen psychopaat. Ik weet niet hoe dat precies gezegd is, maar een psychopaat‘- een gewetenloos persoon – wordt meestal niet als gestoord of ontoerekeningsvatbaar beschouwd.

Een schokkende carnavalsmoord, in de nacht van zondag op maandan, in Nederweert. Een gewapende overval op discotheekhouder Daan van Es (40) en zijn vrouw, waarbij Daan om het leven komt. Het is de vierde ‘carnavalsmoord’ in Nederland. In 1984 wordt in Rotterdam op een Antilliaans feest ‘cocaxc3xafnekoning’ Ismael Mambre doodgeschoten. Steve H. wordt ervoor veroordeeld tot 12 jaar cel, maar in 1989 bekent zijn halfbroer A. M. dat hij de dader is. Op dinsdag 15 februari 1994, de laatste dag van het carnaval, als de traditionele boerenbruiloft wordt gevierd, wordt in Venlo het bejaarde echtpaar Van Rijn vermoord. Daders: de beruchte Bende van Venlo. Op 28 februari 1995 worden in een woonhuis aan de Mierloseweg in Helmond de 51-jarige Fia Manders en haar 7 jaar oudere broer Jo Manders vermoord. De 26-jarige Gerald B., het ex-vriendje van Fia’s dochter, wordt ervoor veroordeeld.

No Responses to “Dagboek van dinsdag 28 februari”

 1. santa February 28, 2006 at 2:07 pm #

  Daan was een vriendelijke man! We zullen hem missen in zijn disco in Weert en in de Santa in Nederweert.
  De dader gaat er nog wel aan…levenslang en met een neger in de douche!

 2. jaap March 1, 2006 at 8:57 pm #

  Ik ben geschokt ! Ik was aan het werk en toen hoorde ik iets op de radio “er was iets gebeurd in Weert ” Als ik Weert hoor moet ik altijd gelijk aan Anita en Daan denken. En ja hoor, het bericht kwam mij ter oren, Ik ben de hele dag van slag geweest. Ik hoor het hem nog zeggen in Thailand Jan 2004; een dezer dagen gaan we de toko verkopen, we zijn het spuugzat, ze hebben mij al een keer opgewacht bij de bank s`nachts, het is absoluut niet leuk meer.Maar? gezegt is natuurlijk makkelijker als gedaan!
  Hadden ze het maar gedaan!!!!
  Ik wens Anita en de kids heel veel sterkte toe de komende tijd. Ik huil…………………………………………….

 3. Eric de B March 1, 2006 at 10:46 pm #

  De dag dat Steve H vrijkwam kan ik mij nog goed herinneren. Ik zat nl op dezelfde gang van het HvB in Scheveningen. Die weken mocht ik niet naar de werkzaal, maar wel de reiniger wat helpen met klusjes. Steve H kwam die middag terug van transport vanaf de rechtbank en kwam zeer opgewonden binnen. “Ik ben vrij , Ik ben vrij “zei hij.
  Wat was het nou ? Hij had tijdens zijn gevangenisstraf een jongen doodgestoken en van de ring gegooid, ergens in een andere bajes. Omdat zijn broer intussen ook al een verklaring had afgelegd , waaruit bleek dat steve H niet de “Carnavalsmoordenaar” was, zou hij direct vrijgekomen zijn, ware het niet dat dat akkefietje ertussen gekomen was. Hij moest dus voor de rechter verschijnen , waar hij een straf opgelegd kreeg gelijk aan de tijd die hij onschuldig in de bajes zat. Veroordeling met terugwerkende kracht zeg maar……
  Steve H kon het dus zelf nog niet geloven dat hij , ook al was de doodslag op de medegedetineerde jongen nog vers, paar weekjes terug of zo, toch vrij kwam.
  Dat kan alleen in Nederland natuurlijk zoiets…..
  Het scheelde het OM natuurlijk een paar jaar smartegeld wegens onterechte gevangenisstraf….
  Ik weet nog dat ik mazzel had, want Steve H gaf mij als hulpreiniger de twee kooktoestelletjes/waterkokers , waarin gekookt werd, aan mij omdat ie snel weg wilde natuurlijk. Deze kooktoestelletjes heb ik dezelfde avond verhuurd aan de twee Antilliaanse broers uit die bende die vastzaten voor die 1500 Kg Coke in Passievruchtensap, waarmee ze opgepakt waren. Ze betaalde met Hasj en iedere avond een versgekookt maaltijdje 😛 😀
  Ach ja……die goeie oude tijd…… Na ja….eigenlijk moet ik er niet meer aan denken 😉

 4. Henk Strootman March 4, 2006 at 11:37 pm #

  Richard H., de computerexpert die zijn vrouw en twee kinderen heeft vermoord, is volgens psychiaters “volstrekt normaal.” Of beter gezegd; ze hebben geen stoornis kunnen vinden. Zou het misschien ook zo kunnen zijn dat de onderzoekers zichzelf hebben overschat, omdat er een moment kan zijn waarop de wetenschap het eigenlijk moeten laten afweten? Iemand die zijn gezin uitmoordt, is natxc3xbaxc3xbarlijk niet normaal. Het lijkt me – zeker naar nabestaanden toe – dan ook beter als de psychiatrie het voortaan houdt op een wat bescheidener oordeel, zoals “we hebben helaas niets kunnen vinden…”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: