Dagboek van maandag 27 februari

27 Feb

Martin K.belt, uit de gevangenis in Vught. Hij heeft het weer ‘toppie-toppie’ naar zijn zin. Hij zou voor mij uitzoeken waar ik Michiel O. kan vinden. Een goede vriend van Martin is Marco P., die ook goed bevriend is met Michiel, maar Marco zit in het buitenland. “Morgen is hij jarig, dan bel ik hem toch, dan bel ik jou wel weer,” belooft Martin.

Vorige week kreeg ik nog een telefoontje van Aktueel: daar had gewezen Heineken-ontvoerder Jan Boellaard zich gemeld met een klacht. Ik had een verhaal gemaakt met foto’s uit Veenhuizen en daarin citeerde ik een brief die Boellaard aan Martin K. had geschreven. Dat was schending van het briefgeheim, daar moet toch wel een schadeclaim van 2500 euro tegenover staan, dacht Boellaard. Nu was het geen echt citaat, maar ‘van horen zeggen’: Martin had mij verteld wat Boellaard geschreven had en dat had ik gebruikt. Martin: “Hij is ook pissig op mij, maar daar heb ik schijt aan.” Martin wist ook te vertellen wanneer Boellaard vrijkomt. Dat zal ik hier maar niet opschrijven, waarschijnlijk vindt Boellaard dat niet echt leuk. Ik heb overigens zelf ook wel wat brieven met Boellaard gewisseld, het is geen vervelende man of zo.
Martin wist nog te vertellen dat er in bepaalde media stukken hebben gestaan dat bovengenoemde Marco P. ook was afgeperst door Willem Holleeder, “maar ik snap niet hoe ze daarbij komen, dat is bullshit.”

Toen ik iemand vertelde dat ik afgelopen zaterdagavond nog om half elf naar Amsterdam was gereden voor een interview met iemand in de Reguliersbreestraat – de bekende homobuurt – zei mijn gesprekspartner: ‘Heb je Arie Boomsma nog gezien? Die was daar betrokken bij een handgemeen.’ Dat was om half drie, toen was ik al weer weg, bovendien schijnt dat van Arie de nacht ervoor te zijn geweest, maar het blijft toch typisch. Wat doet een EO-presentator ‘s nachts in de Amsterdamse homobuurt, en wel in cafxc3xa9 Montmartre in de Halvemaansteeg, ‘voted best gay bar 2004’? Zou Arie soms? Bovendien, als je op VIP-spotting kijkt zie je Arie hier op 30-3-2003 ook al was. Mijn gesprekspartner meende zeker te weten dat Arie – ondanks zijn ontkenningen – meer van de herenliefde is. In een vorig stukje nam ik dat over, maar inmiddels is mij door een goede vriend van Arie bezworen dat hij honderd procent totaal superhetero is en dat hij volgend jaar gaat trouwen. Zelfs de naam van de gelukkige kwam mij ter ore: Kieu Vuong. Klinkt Vietnamees en dat klopt: ze is geadopteerd. Overigens, voor wie niet zo bekend is met dit soort gelegenheden te Amsterdam: ga er niet heen. Men draait er Frans Bauer. Arie was er met een vriend en diens vriendin. Iemand had aan de borsten van de vriendin gezeten (Arie was blijkbaar niet de enige hetero ter plekke…) waarna Arie reddend had ingegrepen.

Ander verhaal: gewezen ‘softwaretycoon’ Willem Smit belde. Hij is het niet eens met een stukje dat ik over hem heb geschreven in Nieuwe Revu, naar aanleiding van de ‘anonieme getuigen’ in de Holleeder-zaak. Ik had geschreven dat hij zaken had gedaan met Endstra. Dat stond ruim een jaar geleden in een zeer gerespecteerd zakelijk opinieblad en daar was geen rectificatie op gekomen. Dan denk je toch dat het klopt. Ik stuur hem het artikel, daarna krijgen we een overigens vriendelijke discussie over komma’s en wat er volgens hem staat. We worden het niet helemaal eens. Zijn argument: ik heb de kweekschool gedaan. Ik: ik heb MO-A Nederlands. Dus moeten we er qua komma’s allebei ongeveer evenveel verstand van hebben. De strekking is overigens wel duidelijk: Smit heeft gxc3xa9xc3xa9n zaken gedaan met Endstra.

Richard H. uit Zoetermeer moet zich vandaag verantwoorden voor de moord op zijn vrouw Claudia en hun twee dochtertjes. Voor een ongestoord seksweekend met zijn Oost-Europese vriendin moest hij zijn gezin de deur uitwerken. De vraag is of hij levenslang krijgt. Volgens mij is Richard het prototype van een psychopaat. Ik heb daar enige tijd geleden zeer uitvoerig aandacht aan besteed in het ‘bookazine’ DIF. Met ondermeer de test: ‘Wie is hier de psychopaat?‘. Zie rubriek ‘achtergronden’. Op de foto rechts Richard en Claudia in betere tijden: dit is hun trouwfoto.

Het is vijftien jaar geleden dat Nathalie Geijsbregts uit het Belgische dorpje Leefdaal spoorloos verdween. De Belgische media besteden daar aandacht aan. Toevallig (nou ja) had ik afgelopen week contact met iemand over de vermeende dader: de Belgische vrachtwagen chauffeur Michel Stockx. Ik heb veel over hem geschreven. Elke keer als ik in Belgixc3xab de borden met de plaatsnaam Lo Christi passeer, denk ik even aan hem. En aan zijn ouders, die ik bezocht toen hun zoon was aangehouden voor de moord op Jessica Laven. Stockx bekende drie kindermoorden, maar het staat eigenlijk wel vast dat hij ook Nathalie Geijsbregts en Cheryl Morrixc3xabn uit IJmuiden heeft vermoord. Volgens een politieman die destijds bij het onderzoek betrokken was – en waarbij veel meer is misgegaan dan tot nu toe bekend is – heeft de internationale vrachtwagenchauffeur vxc3xa9xc3xa9l meer moorden op zijn geweten. [/b]. Kom ik ook nog op terug. De ouders van Nathalie hebben nu een verouderingsfoto laten maken: zo zou hun dochter eruitzien als ze nog leeft. Ook al zijn ze er voor 99 procent van overtuigd dat Michel Stockx de dader is. Ze verwijten de politie van Assen slordigheid bij het onderzoek: een hele partij kinderondergoed die in de vrachtwagen van de man was aangetroffen, is domweg verbrand: ze hadden toch al bewijs genoeg…

Toen ik net bezig was met wat dingen uitzoeken over die Michel Stockx, zat er bij de post een briefje van een meedenkende vriend, met een spreuk van de scheurkalender: “Tijdens een politieverhoor haalt de verdachte uit: ‘En nou is het afgelopen met dat gezeur over data, tijd en slachtoffers. Ik ben een massamoordenaar, geen boekhouder.'” De termen massamoordenaar en seriemoordenaar worden nogal eens door elkaar gehaald. Voor mij is een massamoordenaar een zogenaamde amokmaker: iemand die in xc3xa9xc3xa9n actie een bloedbad aanricht en soms tientallen slachtoffers maakt. Het zijn gefrustreerde figuren, die meestal eerst het voorwerp van hun onvrede vermoorden: hun moeder, of hun (voormalige) werkgever en daarna de straat opgaan en willekeurige burgers doodschieten. Seriemoordenaars – van Jack the Ripper tot Ted Bundy – kiezen telkens xc3xa9xc3xa9n slachtoffer, waar ze de meest bizarre dingen mee uitvoeren, vaak te gruwelijk om te beschrijven. In die laatste categorie valt ook de man tegen wie deze week in Canada het proces begint: varkensboer Willy Pickton . Hij staat terecht voor de moord op minstens 27 vrouwen, vermoedelijk veel meer. Ik heb me daar ook nogal in verdiept. Zijn slachtoffers waren voornamelijk tippelhoertjes en enkele andere dames die toevallig ook ‘s avonds laat op straat liepen. Hij was een geboren slachter, nam de slachtoffers mee naar huis en maakte gehakt van hen. Later meer.

No Responses to “Dagboek van maandag 27 februari”

 1. Eric February 28, 2006 at 12:35 am #

  Sukkeltje 1e klasse die Martin, meer woorden is ie niet waard…….nou ja een paar dan : Hxc3xa9 Martin, heb je een mooi C&A pakje aan en had je deze week genoeg op je kantine-rekening om sigaren te kopen? πŸ˜› of was het een telefoonkaart van een tientje ? πŸ˜• groeten aan je connecties 8) oehhhh stoerrrr hoor Ladykiller hehehe

 2. anoniem March 2, 2006 at 12:08 pm #

  wat een onzin schrijf je zeg … met name over Arie Boomsma … slechter nog dan de prive of de story

 3. $_ March 4, 2006 at 5:18 pm #

  Crimelibrary online very much ?

 4. Een lezer May 1, 2006 at 6:36 am #

  Het is nooit bewezen dat Stokx Cheryl Morrixc3xabn heeft vermoord. http://cheryl.isvermist.nl

 5. HI I AM FOLLOWING UP ON WILLY PICKTON January 24, 2007 at 3:09 am #

  HI I AM FOLLOWING UP ON WILLY PICTON I LIVE IN BC ALSO THEY ARE ON DAY 2 OF HIS COURT CASE IF YOU WOULD LIKE TO NO MORE ON THIS CASE HERE IS MY EMAIL DIGBUTT@HOTMAIL.COM

 6. HI I AM FOLLOWING UP ON WILLY PICKTON January 24, 2007 at 3:09 am #

  HI I AM FOLLOWING UP ON WILLY PICTON I LIVE IN BC ALSO THEY ARE ON DAY 2 OF HIS COURT CASE IF YOU WOULD LIKE TO NO MORE ON THIS CASE HERE IS MY EMAIL DIGBUTT@HOTMAIL.COM

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: