Dagboek van vrijdag 24 februari

24 Feb

In mijn regionale krant lees ik dat de politie in het IJsselmeer zoekt naar het stoffelijk overschot van de sinds juni 2003 vermiste Deborah Rosiek, een toen 39-jarige Amsterdamse vrouw die hoogzwanger was van een tweeling toen zij verdween. De politie heeft nieuwe aanwijzingen. Surinaamse Deborah verdween op 18 juni 2003. Ze had een afspraak in het ziekenhuis, waar ze zou gaan bevallen. Toen ze niet kwam opdagen, was al snel duidelijk dat er iets ernstigs aan de hand was: die dag zou de tweeling met een keizersnee geboren worden. Haar minnaar wordt verdacht van de moord, in februari 2004 werd hij aangehouden. De man had naast Rosiek nog een andere vrouw en een kind en was allesbehalve blij met de zwangerschap van Deborah. Maar drie maanden later moest justitie hem vrijlaten bij gebrek aan bewijs.

Ik verwacht vandaag of morgen ook weer een telefoontje van Dolf van Soest uit Deventer, voormalig politiecommissaris in de koekstad. Hij heeft zich helemaal vastgebeten in de moord op Olof Palme, de voormalige premier van Zweden. Hij denkt dat het te maken heeft met de moord op een Koerdische advocaat in Deventer. Ik zie nu in de krant dat er nieuw onderzoek wordt gedaan. Het gaat om DNA-sporen op de jas die meer licht zouden kunnen werpen op dit inmiddels twintig jaar oude mysterie. Britse DNA-experts moeten nu een profiel van de dader maken.

In de nacht van 28 februari 1986 kwamen Olof Palme en zijn vrouw Lisbeth uit de bioscoop en wandelden ze door het centrum van Stockholm naar huis. Plotseling dook er een man op met een revolver, die Palme neerschoot. Aan complottheoriexc3xabn geen gebrek, maar ik heb het zelf altijd het meest logisch gevonden dat een of andere gek Palme toevallig op zijn pad trof: er is niets dat wijst op een zorgvuldig geplande actie, omdat niemand wist dat Palme die avond lopend naar huis zou gaan.

De Telegraaf meldt dat er in het dossier-Holleeder sms’jes voorkomen tussen advocaat Bram Moszkowicz en Ominda S., ‘mooie Minnie’, de dame met wie de advocaat wordt verondersteld een niet alleen zakelijke relatie te hebben. Uit andere bronnen hoor ik dat deze Minnie zou figureren in de ‘Moszko-tape‘: de in een hotel opgenomen videoband van een evenmin zakelijk gesprek. Vooralsnog houd ik het op: eerst zien, dan geloven. Over ‘mooie Minnie’ wordt geschreven dat ze een Joegoslavische zou zijn. Ik ken haar niet, maar haar achternaam doet mij eerder aan een Surinaamse denken en ik heb ook wel eens gehoord dat ze donker zou zijn, maar ik ken die familie verder niet. Stel dat het allemaal (of een belangrijk deel) waar is, dan volgt de vraag: wie gaat dit uitzenden? Er zal minstens 20.000 euro voor moeten worden betaald. Dat is niet het grootste probleem, maar welk programma wil dit hebben? In andere gevallen komen omstreden beelden nogal eens op internet, maar ik zie die webloggers en websiters nog niet dit (ook financixc3xable) risico nemen.

Het doet me wel denken aan een affaire van een jaar of tien geleden: toen stonden ‘onze kringen’ ook bol van de geruchten over een videband die zou zijn opgenomen in seksclub Satyricon in de Roompotstraat. Die club was van Cor van Hout. Toenmalig Amsterdams officier van justitie Joost Valente zou erop te zien zijn ‘met z’n broek op de enkels’, maar er werden ook namen genoemd van advocaten. Of Moszkowicz daar ook bij was, herinner ik mij niet. Bij de opsporing van die band was Fred Teeven betrokken. Ook nooit meer iets van gehoord.

No Responses to “Dagboek van vrijdag 24 februari”

 1. Jumbo February 24, 2006 at 11:07 am #

  Is die band ooit boven water gekomen? Schijnt wel op geboden te zijn in het milieu, tegen niet al te hoge bedragen. Als officier van justitie vertoon je je niet in dit soort uitspanningen, lijkt me, dat maakt dit verhaal tamelijk onwaarschijnlijk. Hoorde wel heel andere namen…

 2. Sjoerd February 24, 2006 at 1:49 pm #

  Leuke site hoor 😉 Echt toppie 😛
  Kom zeker vaker langs 😀
  Kijk ook eens mijn site 🙂
  http://sjoerdpeters.web-log.nl
  http://u2vertigo.web-log.nl
  En stem op de poll!! 8)

 3. fd February 24, 2006 at 3:20 pm #

  nee hoor, is helemaal niet onwaarschijnlijk. Als melkert in een sm pakje rondloopt en ook andere officieren van justitie zich actief binnen het ‘parencircuit’ begeven dan weet je toch hoe laat het is?

 4. Michael 'web'master February 24, 2006 at 5:45 pm #

  Er wordt veel (onzin) geschreven over de zaak Mosckowicz c.s. Iedereen moet er natuurlijk van vreten, dat begrijpen wij ook wel. De feiten zoals die er nu liggen lijken vlgs mij niet zwaar genoeg om Mosckowicz in het beklaagdenbankje te krijgen.
  Als ik dan een stukje lees over Willem dat hij een of andere poot tijdens een feestje een paar klappen heeft gehad omdat tie voorstelde om met z’n tweexc3xabn op zijn hondjes een fotootje te maken kan ik mij bij er helemaal in vinden dat die gozer een paar klappen heeft gehad. En dat moet dan bewijs vormen om Willem veroordeeld te krijgen en vast te blijven houden?
  Ik kan ook wel een dagboek gaan bijhouden en daar van alles inzetten. Nou, nou wat een harde bewijzen zijn dat allemaal. Het is net als met de Angels vorig jaar. Een hoop machtsvertoon en media-aandacht en de hele zaak ging met een giga nachtkaars uit.
  Boodschap aan ‘super’ OvJ Fred en Koos, we wachten met smart op het volgende lek, achtergelaten diskettes, usb sticks, porno-pc’s van magistraten, dossiers in kofferbakken en meer Hermandad prullaria.
  Hou je haaks Willem, nog ff en je ab gaat eraf.

 5. Arie February 24, 2006 at 5:51 pm #

  http://www.crimesite.nl zuigt zwaar……

  Michael ”web”master ??

  Damn dude, nog nooit een echte ”web”hooligan tegengekomen zeker ?

 6. Michael 'web'master February 24, 2006 at 6:55 pm #

  Als je wat te melden heb zou je op de inhoud kunnenreageren i.p.v. op betrekkingsniveau te gaan zitten.
  Maar ook jij een goed weekend gewenst.

 7. maarten February 24, 2006 at 6:59 pm #

  Leuke site heb je echt helemaal geweldig.
  Ik kom zeker vaker langs.
  http://songfestival50jaar.web-log.nl/
  http://www.maartensmuziek.web-log.nl/
  Kijk is op mijn site en stem op de poll

 8. Ghost buster February 24, 2006 at 8:44 pm #

  Mag de spammer weg svp?

 9. jans February 24, 2006 at 10:07 pm #

  leuke site zeg..!! per toeval terecht gekomen.. leuke tijdverdrijf.. bed n.l. ziek leke aanrader voor mensen die van misdaadjournalitiek houden.. gr

 10. Xabosha February 24, 2006 at 10:24 pm #

  @Michael

  Jij ook een snelle dood gewenst….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: